Eltefri focaccia med vårløk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eltefri focaccia med vårløk

En god focaccia skal, etter min mening, ha en gyllenbrun og sprø skorpe og være skikkelig luftig inni. Da kan det jo nærmest spises til det meste! Jeg elsker en god focaccia! Og det vet jeg det er veldig mange andre som gjør også.

Dette er en eltefri variant hvor du rører sammen deigen dagen før du har tenkt å steke det ferdige brødet. Eltefrie deiger har den fordelen at de kan være litt ekstra løse, noe som gjør at mulighetene er særdeles til stede for å få et ekstra luftig og godt brød.

Her kan du finne flere varianter av focaccia her på bloggen!

Denne deigen passer til en liten langpanne. Her har jeg brukt én på 25 x 30 cm.

Oppskrift på eltefri focaccia med vårløk
til en liten langpanne

1 kg hvetemel
1 ts salt
1/6 pk gjær – tørr eller fersk
7 ½ dl vann, ca. 20 grader
5–6 vårløk
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt

Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, rører du det ut i vannet før du rører det inn. Rør deigen sammen til melet er blandet inn. Dekk bakebollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag.

Neste dag kler du en ildfast form eller liten langpanne med bakepapir. Jeg glemte å gjøre det da jeg skulle ta bilde. Hell deigen over i formen og klem den utover til den går helt ut i hjørnene.

Skjær vekk tuppene på vårløken før du deler den i to på langs. Fordel dem over deigen og klem med lett ned i deigen. Fordel oljen og saltet over. La focacciaen etterheve i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Stek brødet på nest nederste rille i ca. 30 minutter. Du kan gjerne løfte opp det ene hjørnet litt for å sjekke om brødet er ferdig stekt på undersiden også.

Ta brødet ut av formen og la det avkjøles på en bakerist.

God bakst!

2 kommentarer til “Eltefri focaccia med vårløk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon