De beste hytterundstykkene!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 10 minutter + 12 timer hvile

Porsjoner: 24

De beste hytterundstykkene!

Jeg kårer disse herved til å være de beste hytterundstykkene!

Jeg baker bestandig massevis av eltefrie rundstykker når vi er på hytta! Det er luksus å spise nystekte rundstykker til sen frokost eller lunsj, og deilig å kunne finne frem fra fryseren.

Klikk deg inn her for å lese om hvordan du best tiner gjærbakst

Jeg spiser dem gjerne som tilbehør til grillmaten eller til kveldsmat også. Med en klatt smør og ost på, eller kanskje litt nyrørte jordbær. Det er sommer det!

Ingredienser

Eltefrie rundstykker med litt grovt mel
900 g hvetemel + til utbaking
200 g fullkornshvetemel
0.5 ts tørrgjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
8.75 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha alt det tørre til deigen i en stor bakebolle og bland det sammen. Ha i oljen og vannet og rør det sammen til melet er blandet godt inn.

Dekk bollen med et lokk eller plastfolie og la den stå på kjøkkkenbenken de kommende 12-18 timene.

Dette er en ganske så våt deig, så dryss et forholdsvis tykt lag med hvetemel på bakebordet før du hvelver deigen ut av bollen og over på benken.

Bruk en deigskrape til å løfte opp deigen i hjørnene og brette dem inn til midten.

Du kan se her hvordan jeg bretter deigen

Del deigen i 24 like store deler. Brett inn hver del på samme måte som du brettet inn deigen, til de blir som rundstykker. Fordel dem over på to bakepapirkledde stekebrett.

Dekk rundstykkene med et bakeklede og la dem etterheve i ca. 45 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 230 grader varmluft.

Stek rundstykkene i ca. 15 minutter til de begynner å bli gyllebrune og er gjennomstekte.

6 kommentarer til “De beste hytterundstykkene!”

  1. Jeg synes deigen var veldig vanskelig å jobbe med – var veldig løs.
    Nå håper jeg de hever, slik at de ikke blir så flate som de ser ut nå.

    Hva er grunnen til at melet skal i ved utbaking, og ikke lage en fastere deig med det samme?

    • Hei Kristin! De eltefrie deigene er alle forholdsvis løse, men du kan godt tilsette litt mer mel hvis du vil prøve dem igjen. Men, deigen skal ikke være like fast som når du elter sammen en tradisjonell deig.
      Håper rundstykkene ble bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon