Eltefrie rundstykker er perfekt å bake når du har lyst på skikkelig god gjærbakst. Det er skikkelig enkelt å bake og, som navnet tilsier, trenger du ikke å elte deigen. Det er nettopp det som er så herlig enkelt med en eltefri deig; du rører kjapt sammen alle ingrediensene til deigen i en bolle, legger på lokk og lar deigen stå på kjøkkenbenken de neste 12-18 timene. Så er det bare å forme de rundstykkene du vil ha, heve igjen og steke! Love it!

I denne deigen bruker jeg byggflak og bygg steel cut fra Duga. Har du sett de nye produktene fra Duga?

Duga er et norskdyrket byggkorn som er mildt og litt søtt i smaken og som har noen veldig sunne egenskaper. Duga er veldig bra for immunforsvaret vårt og det egner seg kjempegodt å bake med!

Du kan lese om alle de gode egenskapene til Duga her!

Jeg er en skikkelig stolt ambassadør for Duga! Den smaker kjempegodt og kan brukes til veldig mye forskjellig, den er sunn og veldig bra for oss å spise og det er nøye utvalgte bønner her fra Østfold som dyrker kornet! Det er jo ikke rart jeg er stolt!

Du får kjøpt Duga i alle Meny-butikker.

Tidligere har jeg laget kjøleskapsgrøt med Duga byggflak. Du kan klikke deg inn til oppskriften her!

Oppskrift på grove, eltefrie rundstykker med Duga bygg
16-18 rundstykker

400 g fullkornshvetemel
400 g hvetemel
100 g Duga bygg steel cut
150 g Duga byggflak + ca. 50 g til strøssel
1 ts salt
1/5 pk gjær, fersk eller tørr
8 1/4 dl vann
2 ss olivenolje

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tørrgjær blander du rett sammen med det andre  tørre. Fersk gjær rører du ut i vannet før du har i.

Ha i vannet og oljen og rør deigen sammen. Den skal ikke eltes, bare rører sammen til alt melet er rør inn. Legg et lokk over bollen og la deigen stå på kjøkkenbenken de kommende 12-18 timene.

Dryss et lag hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Brett deigen sammen noen ganger. Det er kjekt å bruke en deigskrape til dette.

Del deigen i 16 like store deler og form dem til rundstykker. Dette er forholdsvis store rundstykker, så du kan gjerne lage dem litt mindre om du vil det.

Ha vann i en liten skål og Duga byggflak i en annen. Dypp så toppen av rundstykkene først i vann, så i byggflakene. Sett dem over på 2 bakepapirkledde stekebrett.

Dekk rundstykkene med et bakeklede og la dem etterheve i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek begge brettene samtidig i ca. 15 minutter. Lager du litt mindre rundstykker, blir steketiden også litt kortere.

La rundstykkene avkjøles på en bakerist. De er også fine å fryse.

God bakst!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Duga

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *