Kjøleskapsgrøt er en helt genial oppfinnelse! Jeg skal definitivt ikke ta æren for oppfinnelsen, men sprer gjerne budskapet om dens fortreffelighet! Konseptet er latterlig enkelt! Du rører sammen 1 del byggflak og 3 deler væske, samt noen få flak med salt, lar det stå i kjøleskapet over natten (eller enda lenger), og rører det sammen en gang igjen når du er klar for å spise!

Så finnes det en endeløs rekke med ulike toppinger du kan smakssette grøten med! Her kommer jeg med fire forslag, men du må gjerne finne dine egne varianter!

En ting som må sies om denne kjøleskapsgrøten, er at den er kan spises så mange andre ganger enn bare til frokost! Det er supersmart å ha en bolle stående i kjøleskapet, så kan ungene forsyne seg når de kommer hjem fra skolen. Mine unger er iallfall bestandig kjempesultne når de kommer kommer hjem, og de kommer jo ofte hjem en god stund før det er middag. Grøten er topp å ta med seg i en skål, med lokk, som skolemat eller når man skal ut på tur. Og det er perfekt å bruke som kveldssnacks når jeg er skikkelig fysen på en tirsdagskveld. Da går nok jeg for versjonen med litt brunt sukker, honning, nøtter og blåbær!

I disse grøtene bruker jeg BYGGFLAK fra DUGA! Duga er et norskdyrket byggkorn som er mildt og litt søtt i smaken og som har noen veldig sunne egenskaper. Duga er veldig bra for immunforsvaret vårt!

Du kan lese om alle de gode egenskapene til Duga her!

Jeg er en skikkelig stolt ambassadør for Duga! Den smaker kjempegodt og kan brukes til veldig mye forskjellig, den er sunn og veldig bra for oss å spise og det er nøye utvalgte bønner her fra Østfold som dyrker kornet! Det er jo ikke rart jeg er stolt!

Du får kjøpt Duga i alle Meny-butikker.

Du må gjerne lage mye større porsjoner enn jeg har her, for den tåler jo godt å stå i kjøleskapet i mange dager!

Kjøleskapsgrøt
4 porsjoner

200 g Duga byggflak
6-7 flak med flaksalt
3 dl melk
3 dl vann

Blåbær og nøttetopping
(nok til 1 porsjon)
¼ ts mykt brunt sukker
1 ss salatblanding med peanøtter, gresskarkjerner og pinjekjerner
5 amerikanske blåbær
1 ts flytende honning

Jordbærtopping
(nok til 1 porsjon)
2-3 ss melk
et lite dryss med kanel
2-3 jordbær i skiver
evt. ½ ts sukker

Eple- og solbærtopping
(nok til 1 porsjon)
2 ts yoghurt naturell
1 ts solbærsyltetøy
1 skive eple skåret i strimler
evt. ½ ts sukker

Bringebær- og banantopping
(nok til 1 porsjon)
6 bringebær
5-6 skiver banan
1 ts kokosmasse
evt. ½ ts sukker

Denne oppskriften gir en forholdsvis løs grøt. Vil du ha den litt fastere, kniper du inn litt på væskemengden.

Bland sammen byggflakene og saltet i en skål. Hell over melk og vann og rør det sammen. Dekk skålen med et lokk og la den stå i kjøleskapet til neste dag.

Rør en gang i grøten før du har over ønsket topping.

Kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Duga!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *