Femminuttersdeiger er en helt genial oppfinnelse! Den er ganske så lik ELTEFRI GJÆRBAKST i både stil og smak, men jeg bruker litt mer gjær i femminuttersdeigene (fremdeles ganske så lite) og så oppbevares femminuttersdeigen i kjøleskapet. Og der kan den være i opptil to uker! Så er det bare å ta ut akkurat så mye deig som du trenger for å få nystekt brød eller rundstykker når du har lyst på det!

Du finner oppskriften på FEMMINUTTERSBRØD HER!

Rører du sammen deigen til disse femminuttersrundstykkene nå i dag, er du i grunn klar for litt hverdagsluksus hvilken som helst dag de kommende to ukene!

God bakst!

Femminuttersrundstykker

nok til 16 rundstykker

750 g hvetemel
300 g fint sammalt hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
8 dl vann, ca. 25 grader

Ha begge melsortene i en bolle sammen med salt og tørrgjær. Rør det sammen. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i vannet før du heller blandingen i bollen. Rør deigen sammen til alt melet er blandet godt inn. Du trenger ikke å elte den.

Legg et lokk eller plastfolie over bollen og la den stå på kjøkkenbenken i 2 timer. Sett så bollen inn i kjøleskapet minst over natten. Nå kan deigen stå der opptil 14 dager. Du kan også bruke litt av deigen på én gang og la resten stå lenger.

Når du skal bake videre, tar du bollen ut av kjøleskapet og skjærer eller klipper av så mye deig du tenger. Ettersom deigen er helt kald når du skal forme den, synes jeg det er enklest å enten forme i melete hender eller på et melfritt bord.

Legg rundstykkene over på et bakepapirkledd stekebrett og dekk brettet lett med plast. Rundstykkene trenger rundt 45 minutter til hevingen.

Sett stekeovnen på 230 grader over- og undervarme.

Snitt rundstykkene med et barberblad eller en skarp kniv før du setter dem i stekeovnen.

Stek rundstykkene på nest nederste rille i 15–18 minutter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Hei ☺️

  Jeg lurer på hvorfor deigen skal stå på kjøkkenbenken i 2 timer før den settes i kjøleskap?

  Takk på forhånd for svar! ☺️

  • Hei Susanne! Det er for å få igang prosessen til gjæren, men det er ingen krise om du setter deigen rett i kjøleskapet. Det går fint det også!

 2. Hei!
  Veldig gode rundstykker!

  Men synes overskriften er veldig misvisende.
  Selve deigen tar jo bare 5 minutter, men resten av prosessen blir jo +-9 timer.

  • Så bra du likte dem, Linda! Ja, det tar litt lengre tid enn 5 minutter, det gjør det stor sett bestandig med mat. Jeg trodde jeg skrev det helt i begynnelsen av oppskriften, men ser at det var på femminuttersbrødene jeg gjorde det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *