Langtidsstekt lammelår

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 8-12 timer

Porsjoner: 6

Langtidsstekt lammelår

Supersaftig og langtidsstekt lammelår med gode smaker fra Midt-Østen! Nam! Dette er så godt!

Rosmarin og hvitløk er kanskje de mest trofaste følgesvennene til lammelåret, og det er ikke uten grunn. Smakene herifra matcher perfekt til lammets litt fete og akk så smakfulle kjøtt. Her langsteker jeg kjøttet på svak varme og sitter igjen med et fantastisk saftig og mørt kjøtt.

Jeg virkelig elsker tilbehøret jeg har laget til lammekjøttet: råstekte terninger av søtpotet, tykk yoghurtdressing med hvitløk, ristede gresskarkjerner og granateplekjerner! Blir du like glad som meg bare av å se på disse bildene?

Sånn beregner du steketiden på lammelåret

Når du langtidssteker kjøtt kan du ganske enkelt justere gradene oppover og nedover for å tilpasse når kjøttet skal bli ferdig ut fra når du skal spise. Steker du kjøttet på 70 grader, tar det fort 12 timer å steke ferdig et lammelår på litt over 3 kilo. Og øker du temperaturen til 80 grader, blir steketiden rundt 7-8 timer.

Dette lammelåret er forholdsvis lite i utgangspunktet (2,5 kg). Etter utbeining veide det rundt 2 kg.

LES MER: Sånn beiner du ut lammelåret

Fordelen med å beine ut lammelåret på forhånd, er at det er lettere å skjære fine skiver av låret når det er ferdigstekt.

God påske!

Ingredienser

Lammelåret
2.5 kg lammelår
3 fedd hvitløk
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Råstekte søtpoteter
3 søtpotet
4 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1.5 ts spisskummen

Yoghurtdressing
75 g gresskarkjerner
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
0.5 ts spisskummen
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft
1 granateple
75 g grønnsalat til servering

Slik gjør du

Bein ut lammelåret, hvis du vil beine det ut før steking. Skjær hvitløkfeddene i skiver, lag noen snitt rundt om i kjøttet og dytt inn hvitløkskivene. Så gnir du inn urtene, krydderet og olivenoljen.

Sett grillelementet på stekeovnen på 250 grader og stek lammelåret høyt oppe i ovnen i ca. 10 minutter. Det skal begynne å bli lett gyllenbrunt. Skru ned varmen til 70 grader varmluft og stek til kjøttet får en kjernetemperatur på et sted mellom 65 grader (da er kjøttet rosa) og 70 grader (da er kjøttet nesten gjennomstekt). Se teksten lenger opp for hvor lang steketid du må beregne. Juster varmen ut fra hvor god tid du har til stekingen.

Gjør klar søtpotetene sånn at de er klare til å bli satt i stekeovnen så snart lammekjøttet er ferdig og skal hvile. Skru varmen opp til 225 grader varmluft.

Skrell søtpotetene og del dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha dem i en langpanne sammen med resten av ingrediensene og bland det sammen. Stekes i 18-20 minutter til de er myke og begynner å bli brunflekkete.

Ha gresskarkjernene i en tørr stekepanne og rist dem til de begynner å bli brunflekkete og popper rundt.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland sammen med resten av ingrediensene, unntatt granateplekjernene. Klikk deg inn her for å se hvordan du lettest kan rense et granateple.

Når jeg serverer, har jeg yoghurtdressingen utover et fat, så fordeler jeg søtpotetbitene over der og drysser granateplekjernene og gresskarkjernene over. Nam!

God middag!

4 kommentarer til “Langtidsstekt lammelår”

  1. Mmmm…tennene løper i vann.
    Det blir ikke påske uten å ha en skikkelig lammemiddag 🙂
    Tusen takk for alle nydelige oppskrifter du deler med oss på bloggen din! Du er en stor inspirasjon 🙂
    Ønsker deg en riktig god påske!

  2. Tusen takk for denne oppskriften Marit. Nå ligger lammelåret og hviler mens magene knurrer. Vi gleder oss til å sette tennene i dette 👌🏼👌🏼👌🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon