Søndagsvafler!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Søndagsvafler!

Søndagsvafler som også kan spises som skolemat på mandag!

Det er ikke få søndags ettermiddager jeg har slått sammen en vaffelrøre for så å steke opp en skikkelig vaklevoren bunke som forsvinner fortere enn fort. Og jeg vet at jeg definitivt ikke er alene om det. Med den forkjærligheten vi nordmenn har til vafler, må det befinne seg tusenvis av vaffelstekere rundt om i de norske hjem hver eneste søndag ettermiddag!

Mine vafler blir som regel til etter “hva har jeg i kjøleskapet”-prinsippet, og ikke minst: “har jeg noen melkeprodukter som holder på, eller har gått ut på dato”-prinsippet. Det er utrolig hva som kan forsvinne oppi en vaffelrøre!

Dagens utgave lagde jeg med tanke på at ungene kan bruke restene som skolemat i morgen. For meg betyr det da at det må puttes i litt mindre sukker enn jeg vanligvis bruker (det ble ikke så veldig mye mindre, men bittelitt), og de må inneholde en del grovt mel. Til disse bruker jeg fullkornshvetemel og havregryn i tillegg til vanlig fint hvetemel. Fullkornshvetemelet og havregrynene er med på å gi ekstra god smak til vaflene, spør du meg.

Jeg oppgir ikke noe antall vaffelplater du får med denne oppskriftn, for det avhenger av hvor stort vaffeljernet ditt er, men det er nok vafler til 5-6 stykker en søndag ettermiddag. Eller 4 på søndag og 2 lunsjbokser på mandag.

Søndagsvafler!

Dette trenger du for å lage søndagsvafler
80 g smør
200 g hvetemel
150 g fullkornshvetemel
100 g store havregryn
1 liten klype salt (her snakker vi om noen saltkorn)
75 g sukker
4 egg
4 1/2 dl skummet kulturmelk
3 1/2 dl melk

Smelt smøret. Bland sammen alt det tørre før du pisker lett sammen eggene og heller både dem, de to melketypene og det smeltede smøret i bollen og rører det hele godt sammen. Rør til alle melklumper er borte.

La vaffelrøren svelle på kjøkkenbenken den kommende halvtimen før du setter på vaffeljernet og steker i vei.

 

4 kommentarer til “Søndagsvafler!”

 1. Hei 🙂
  Elsker bloggen din!! Du er så flink 🙂
  Jeg har en gutt med laktoseintoleranse. Er det bare til å kutte surmelka eller? Takk for svar 🙂

  Heidi

  • Hei Lurva.
   De bruker å ha fullkornshvetemel i dagligvarebutikker som har mel fra Møllerens. Fullkornshvetemel er helt finmalt sammalt mel. Du kan bruke en blanding av fint sammalt hvetemel og vanlig hvetemel også.
   Og nei, jeg bruker ikke hevelse i dem, men du kan godt ha det i, dersom du ønsker det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon