Den beste gjærbaksten til jul

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den beste gjærbaksten til jul

Jula for meg betyr – i tillegg til veldig mye annet – lange frokoster med massevis av godt brød, gode rundstykker og, ikke minst, croissanter. Croissanter er kanskje det aller største «mustet» til julefrokostene. Jeg simpelthen elsker dette luftige og sprø, franske bakverket! Og det er definitivt ikke bare jeg i familien som har den kjærligheten.

I tillegg vil jeg gjerne ha både rundstykker og noe grovt å spise på også. Litt av hvert, rett og slett. Og skulle det nå bli sånn at magen er full før alle sortene er smakt på, er det heldigvis nye muligheter neste dag.

Dette er mine gjærbakstfavoritter i år! Ja, jeg vet at knekkebrød ikke inneholder gjær, men jeg putter dem i samme kategori for det. De spises i samme setting.

 

Croissanter

Ja, det tar litt tid å lage en smørdeig som du bruker i croissantene. Belønningen får du når du står med en nystekt croissant i hånda!

Har du kjevlet litt før i livet, er det ikke vanskelig å lage croissanter. Kunsten er å greie å holde smøret inni deigen under alle kjevlerundene. Dryss på godt med mel slik at deigen ikke setter seg fast – spesielt dersom en liten smørflekk titter ut. Prøv da i tilfellet å brett deigen slik at smørflekken kommer inn i deigen ved neste bretting. Bruk for all del meierismør og ikke margarin i croissantene.

Den beste gjærbaksten til jul

 

Halvgrove eltefrie ciabatta

Det som jo er så moro med denne teknikken er at brødene blir så luftige og gode, og både ser ut og smaker som brød kjøpt i de beste håndverksbakeriene. Her har jeg bakt ciabatta, like store som loff.

Den beste gjærbaksten til jul

 

Eltefrie rundstykker

Deigen til disse luftige og gode rundstykker, rører du kjapt sammen kvelden før du tenker å steke dem.

Den beste gjærbaksten til jul

 

Hjemmelagde knekkebrød

Det er kjekt med noe som er godt og grovt i jula også. Magen min har iallfall godt av noen fiberbooster innimellom.

Den beste gjærbaksten til jul

 

Julekake med rosiner

Julekaka hører naturligvis også hjemme i jula. Helt perfekt å avslutte en lang frokost, eller brunsj eller lunsj – de tre tingene har en tendens til å skli inn i hverandre i jula – med en skive julekake med smør og brunost!

Den beste gjærbaksten til jul

God bakst og riktig god jul til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon