Kjapp, enkel og kjempegod loff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 30 minutter

Porsjoner: 2

Kjapp, enkel og kjempegod loff

Det er kjekt å ha en god og enkel oppskrift på loff liggende på lur. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte. Med en loffskive eller to, er du sikker på at du får gnidd med deg all den gode grytesausen.

Disse loffene er fine å fryse også. La dem tine nesten helt på kjøkkenbenken før du gir dem en liten lunk i stekeovnen!

God bakst!

Ingredienser

Loff
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha hvetemelet i en miksebolle og ha i salt og tørrgjær. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det rett oppi bollen. Ha i vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet på mikseren i 10-12 minutter. Deigen er ganske så løs når du starter med eltingen, men den vil samle seg i løpet av eltingen.

Ta ut eltekroken og dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Smør to brødformer på 1 ½ liter med formfett.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Rull dem ut til brød og legg dem over i brødformene.

Dekk formene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Trykk på deigen for å sjekke om den er ferdig hevet. Hvis deigen går rett opp igjen, akkurat der hvor du trykte den ned, kan du la den heve litt lenger. Forblir det en liten grop der, er loffene klare for steking.

Stek loffene på nest nederste rille i 30-35 minutter til de har blitt gyllenbrune på toppen. Ta gjerne en av loffene ut av formen og kakk på undersiden av det. Får du en hul lyd, er loffene ferdige. Får loffene for mørk farge, kan du skru ned varmen litt de siste 10 minuttene.

Hvelv dem ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Kjapp, enkel og kjempegod loff

God bakst til deg!

62 kommentarer til “Kjapp, enkel og kjempegod loff”

  1. Har troen på denne oppskrifta.
    Og må meddele at nå kl 8 søn morgen er det greit å bruke de skru vispene til håndmikseren å elte med ,i forhold til å dra ut hele kjøkkenmaskinen .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon