Det er kjekt å ha en god og enkel oppskrift på loff liggende på lur. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte. Med en loffskive eller to, er du sikker på at du får gnidd med deg all den gode grytesausen.

Disse loffene er fine å fryse også. La dem tine nesten helt på kjøkkenbenken før du gir dem en liten lunk i stekeovnen!

God bakst!

Kjapp, enkel og kjempegod loff

Oppskrift på loff
2 stykker

1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pakke gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 25 grader

Ha hvetemelet i en miksebolle og ha i salt og tørrgjær. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det rett oppi bollen. Ha i vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet på mikseren i 10-12 minutter. Deigen er ganske så løs når du starter med eltingen, men den vil samle seg i løpet av eltingen.

Ta ut eltekroken og dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Smør to brødformer på 1 ½ liter med formfett.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Rull dem ut til brød og legg dem over i brødformene.

Dekk formene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Trykk på deigen for å sjekke om den er ferdig hevet. Hvis deigen går rett opp igjen, akkurat der hvor du trykte den ned, kan du la den heve litt lenger. Forblir det en liten grop der, er loffene klare for steking.

Stek loffene på nest nederste rille i 30-35 minutter til de har blitt gyllenbrune på toppen. Ta gjerne en av loffene ut av formen og kakk på undersiden av det. Får du en hul lyd, er loffene ferdige. Får loffene for mørk farge, kan du skru ned varmen litt de siste 10 minuttene.

Hvelv dem ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Kjapp, enkel og kjempegod loff

God bakst til deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Hei, jeg tok meg den frihet å tilsette litt olje, samt timian og rosmarin. Resultatet var utrolig godt

  • Veldig trist å høre, Elin. Jeg har dessverre hatt veldig mange tekniske problemer med bloggen etter at jeg la den over på ny plattform. Å få inn Pinterestknappen står på «to do»-listen, men vi har dessverre ikke kommet oss til det punktet ennå. Det er fremdeles en del ting som brenner kraftigere.
   Jeg håper du kommer tilbake og ikke gir opp 😉

 2. Hei, det er kanskje lenge siden denne oppskriften ble publisert, men jeg velger å kommentere likevel. Dette er en kjempegod loff som er utrolig lett å lage og som virkelig ser ut og smaker nydelig. Takk for en kjempefin oppskrift Fru Timian!

  • Nei, det har jeg jammen glemt å skrive, Carina. Ha det oppi bollen samtidig med melet, du, så setter du i gang med eltingen 🙂 Jeg skal skrive det inn med en gang!

 3. Disse ble flotte og gode. Hadde bare 2 liters former men de ble store og fine. Halvparten av det ene brødet ble spist opp før de ble kalde :). Disse skal prøves igjen. Kanskje med urter el noe. Takk for fine oppskrifter som jeg har prøvd en del av nå. Skal bli flinkere til å gi tilbakemelding. Fin kveld ønskes fra Gran Canaria 🙂

  • Så hyggelig å høre Jojo! Og ja, det er veldig godt å tilsette litt urter i denne deigen. God bakst!

  • Hei Siv! Ja, det går helt fint! Da vil du få en loff som er litt bredere og ikke fullt så høy, men definitivt akkurat like god 🙂 God bakst!

 4. Hei! Stemmer det at vannet bare skal ha 25 grader?
  Har du prøvd å legge brødene i langpanne,-vet du om det funker tett i tett? Jeg har lyst å bake brød til rekefest og trenger mange brød:)

  • Hei Johanna! Ja, jeg bruker væske som er rundt 25 grader. Det går helt fint å legge flere brød ved siden av hverandre i langpanne. Du må beregne litt lengre steketid slik at de blir gjennomstekte. Du kan gjerne sjekke kjernetemperaturen på det midterste brødet med et steketermometer. Kjernetemperaturen skal være 97 grader. God bakst!

 5. Jeg laget rundstykkene dine og tilsatte brødkrydder og basilikum. De ble kjempegode. Nå lager jeg 3 loffer. Veldig enkle oppskrifter uten mye styr. All brødbaksten til dåpen kommer fra din side😊😊

 6. Hei! Jeg er ikke veldig glad i å lage gjærbakst, men har lyst til å prøve meg på denne oppskriften. Mange har sagt at det er mye enklere med kaldheving. Kan denne deigen kaldheves? Jeg vil gjerne lage deigen dagen i forveien, for å få litt bedre tid dagen jeg skal servere dem…

  • Hei Pernille! Det går veldig fint å kaldheve denne loffen. Halver mengden med gjær når du lager deigen. Du kan godt både lage deigen og forheve den, for så å rulle ut til loff og ha i form. Så kan du sette formen i kjøleskapet over natten. Husk å at loffen ut av kjøleskapet i god tid før du skal steke den. Helst skal deigen ha fått romtemperatur før du steker den, og det tar fort 2 timer. Lykke til og god bakst 🙂

 7. Hei, jeg er en 60 år gammel man som prøvde denne oppskriften, den ble veldig god.Det gikke med en halv loff mens den forsatt var varm.
  Enkel å fin oppskrift 🙂

 8. Hei, jeg holder på å bake denne, og gleder meg til resultatet! Ser du skriver at fersk gjør skal smuldres rett i bollen? Jeg har lært at fersk gjær skal røres godt ut i vann, så det tør jeg ikke foreløpig. Er det riktig – har aldri hørt at det blir gjort? Hva skjer med gjæren under eltingen og hevingen hvis den smuldres tørr i bollen? Hilsen Tone

  • Hei Tone! Håper loffen ble bra! Så lenge som deigen skal eltes så lenge som det står i oppskriften, vil gjæren smuldres opp i deigen. Så da går det helt fint å gjøre det på denne måten.

 9. Hei Fru Timian, Jeg lurer på om det skal være noe fett (smør/olje) i deigen? Hvis ikke, vil ikke loffen smuldre? Har tenkt å bake 6 stk og fryse for en kommende 60 års feiring.

  • Hei Trine. Jeg bruker ikke noe fett i denne deigen og loffen bruker ikke å smuldre. Jeg elter deigen godt. Men, du kan tilsette 2 ss med olje eller smeltet smør i deigen om du vil det. God bakst!

 10. Takk for oppskrift! Dette er det første vellykkede brødet jeg har bakt,(og jeg har bakt mange!!). Veldig godt.

 11. Heisann
  Har loffen i ovnen nå og det lukter kjempegodt 🙂
  Veldig grei oppskrift. Gleder meg til å smake .

 12. Hei!
  Har denne til heving nå, spent!
  Pleier du snitte i den på toppen? Så ut som det på bildet ditt 😀

 13. Jeg har ikke former, men laget to deiger slik at jeg fikk 4 brød. Nå står de i ovnen og jeg gleder meg til å se hvordan de blir. En superenkel oppskrift 🙂

 14. Hei.
  Jeg elsker denne oppskriften. Ingen dikkedarer bare og bake. Jeg bruker brødet til vinsmakinger… Og selvfølgelig til personlig nytelse med masser av Jarlsberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *