Kjapp, enkel og kjempegod loff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 30 minutter

Porsjoner: 2

Kjapp, enkel og kjempegod loff

Det er kjekt å ha en god og enkel oppskrift på loff liggende på lur. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte. Med en loffskive eller to, er du sikker på at du får gnidd med deg all den gode grytesausen.

Disse loffene er fine å fryse også. La dem tine nesten helt på kjøkkenbenken før du gir dem en liten lunk i stekeovnen!

God bakst!

Ingredienser

Loff
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 25 grader

Slik gjør du

Ha hvetemelet i en miksebolle og ha i salt og tørrgjær. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det rett oppi bollen. Ha i vannet og elt deigen sammen på laveste hastighet på mikseren i 10-12 minutter. Deigen er ganske så løs når du starter med eltingen, men den vil samle seg i løpet av eltingen.

Ta ut eltekroken og dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Smør to brødformer på 1 ½ liter med formfett.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Rull dem ut til brød og legg dem over i brødformene.

Dekk formene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Trykk på deigen for å sjekke om den er ferdig hevet. Hvis deigen går rett opp igjen, akkurat der hvor du trykte den ned, kan du la den heve litt lenger. Forblir det en liten grop der, er loffene klare for steking.

Stek loffene på nest nederste rille i 30-35 minutter til de har blitt gyllenbrune på toppen. Ta gjerne en av loffene ut av formen og kakk på undersiden av det. Får du en hul lyd, er loffene ferdige. Får loffene for mørk farge, kan du skru ned varmen litt de siste 10 minuttene.

Hvelv dem ut av brødformene og la dem avkjøles på en bakerist.

Kjapp, enkel og kjempegod loff

God bakst til deg!

60 kommentarer til “Kjapp, enkel og kjempegod loff”

 1. Heisann
  Har loffen i ovnen nå og det lukter kjempegodt 🙂
  Veldig grei oppskrift. Gleder meg til å smake .

 2. Hei!
  Har denne til heving nå, spent!
  Pleier du snitte i den på toppen? Så ut som det på bildet ditt 😀

 3. Jeg har ikke former, men laget to deiger slik at jeg fikk 4 brød. Nå står de i ovnen og jeg gleder meg til å se hvordan de blir. En superenkel oppskrift 🙂

 4. Hei.
  Jeg elsker denne oppskriften. Ingen dikkedarer bare og bake. Jeg bruker brødet til vinsmakinger… Og selvfølgelig til personlig nytelse med masser av Jarlsberg

 5. Prøver meg på denne oppskriften nå, bare lurer på om skorpen blir spør hvis jeg setter en bolle med litt vann i bunnen av ovnen ved steking? Gjør det med brød og da blir de så sprø og gode:-)

  • Hei Marit! Du kan gjerne sette en ildfast form nederst i stekeovnen når du setter den på. Så kan du helle 1/2 dl med kokende vann i den samtidig som du setter inn baksten. Det hjelper baksten til å heve ekstra i stekingen 🙂

 6. Jeg hadde litt smør i mens den ble eltet i maskinen. Nå er jeg spent på om det blir godt 🙂

 7. Jeg prøvde denne oppskriften for første gang i dag. Tilbakemeldingen fra mannen min var at dette var en perfekt loff, og det kunne han si før han hadde smakt, fordi lukt og konsistens var perfekt. Denne oppskriften skal jeg ta godt vare på!

 8. Bruker denne oppskriften for å lage enkel loff. Ofte legger jeg til endel ramsløk evt pizzakrydderet fra krydra.no, samt legger til noe olivenolje av fin kvalitet. Duften og smaken blir akkurat slik det skal være; himmelsk tilsammen med f.eks diverse supper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon