Grove femminuttersrundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: totalt 30 minutter aktiv tid + heving

Grove femminuttersrundstykker

Det er utrolig morsomt at det er så mange av dere som elsker oppskriftene på femminutterdeigene mine, som kan stå i kjøleskapet lenge og lett gjøres om til små brød eller rundstykker!

Flere av dere har etterspurt en grovere variant, og da har jeg jo bare én ting å gjøre: høre på dere og lage en deig som nettopp er grovere. Jeg bruker tilsammen 550 gram grovt mel og 500 gram fint mel, som etter min smak gir passe grove og skikkelig saftige rundstykker.

LES MER: Her finner du min første oppskrift på FEMMINUTTERSBRØD!

Jeg bruker bestandig å få mange spørsmål om hvilke bakeboller jeg bruker – spesielt om jeg legger ut noen filmsnutter der jeg baker brødene. Jeg har noen fine bakeboller med lokk fra Rosti – de heter Margrethe-boller – og så har jeg noen fine bakeboller, også de med lokk, fra IKEA. Så da vet du det.

SE MER: Her kan du se hvordan jeg lager FEMMINUTTERSRUNDSTYKKER MED CHIAFRØ!

Alle disse femminuttersdeigene skal røres kjapt sammen – derav navnet – og så setter i kjøleskapet, hvor de kan stå i inntil 14 dager. Så kan du ta ut å bruke akkurat så mye deig som du trenger der og da.

Ingredienser

100 g sammalt havremel
375 g fint sammalt hvetemel
75 g grovt sammalt hvetemel
500 g hvetemel
1 ts salt
0.5 pk gjær
8.25 dl vann ca. 20 grader

Til dryss
0.5 dl semulegryn

Slik gjør du

Bland alt det tørre sammen i en bolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det opp og rører ut i vannet før du heller blandingen i bollen. Rør deigen sammen til alt melet er blandet godt inn. Du trenger ikke å elte den.

Legg et lokk eller plastfolie over bollen og sett den i kjøleskapet minst over natten. Nå kan deigen stå der opptil 14 dager. Du kan også bruke litt av deigen på én gang og la resten stå lenger.

Når du skal bake videre, tar du bollen ut av kjøleskapet og skjærer eller klipper av så mye deig du tenger. Ettersom deigen er helt kald når du skal forme den, synes jeg det er enklest å enten forme i melete hender eller å brette deigen for å forme den. På samme måte som jeg lager surdeigsbrød.

Ha semulegrynene i en skål og rypp toppen av rundstykket i semulegrynene før du legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og dekk brettet lett med plast. Rundstykkene trenger rundt 45 minutter til hevingen.

Sett stekeovnen på 230 grader over- og undervarme.

Snitt rundstykkene med et barberblad eller en skarp kniv før du setter dem i stekeovnen.

Stek rundstykkene på nest nederste rille i ca. 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon