Lammekoteletter med paprikasaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammekoteletter med paprikasaus

I Norges land er det kjekt med alle grillretter som også kan lages inne på kjøkkenet der det er  tørt og varmt! De fleste av oss elsker jo å benytte godværet til å lage sommermaten ute på grillen, men det er kjekt å ha et alternativ. Disse saftige lammekotelettene er akkurat like fine å lage ute på grillen som inne i stekepannen!

Her lager jeg en herlig glace med sennep og rosmarin som jeg pensler på kotelettene før de stekes eller grilles. Og det blir rett og slett kjempegodt!

Det er godt å servere bakte poteter til lammekotelettene!

Oppskrift
til 4 personer

Lammekotelettene
8-12 lammekoteletter – avhengig av hvor store de er
2 grener rosmarin
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 ts Dijonsennep
4 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron
1 rød paprika
2 vårløk
1 kvast mynte

Dampet squash
2 squash
1/2 ts flaksalt
1 ss olivenolje
1 vårløk

Vil du få et rent bein på lammekotelettene, som det er på bildet, renskjærer du ribbeina på kotelettene aller først. Finhakk rosmarinen og bland sammen med salt, pepper, Dijonsennep og 2 ss av olivenoljen i liten skål. Pensle blandingen på begge sidene av kotelettene.

Varm en grill- eller stekepanne og stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. Er de under 2 cm tykke, trenger de ikke så lang steketid. Må du steke i to omganger, kan du holde første runde varm i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader.

Del paprikaen i små, fine terninger, skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp mynten. Bland dette sammen resten av olivenoljen, sitronsaften og litt salt og pepper i en kjele og la det surre på medium varme i 5-6 minutter til paprikaen begynner å bli myk. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over lammekotelettene når du serverer.

Squashen

Del squashen i litt skrå skiver. Kok skivene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell dem ut i et dørslag og over på et fat. Fordel olivenoljen over. Skjær vårløken i tynne ringer og fordel dem over også.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon