Bakte poteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bakte poteter

Jeg spiser for lite bakt potet. Det er jo så godt! Og fryktelig enkelt! Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie. Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene.

Du trenger ikke å ha spesielle poteter for baking. Normale faste poteter, gjerne litt store, er helt perfekt.

Bakte poteter

Dette trenger du for å lage bakte poteter med fyll

Beregn én stor potet eller to i normal størrelse per person.

Vask potetene og legg dem på et stekebrett og stek dem på 180 grader i 60-90 minutter, avhengig av størrelsen. Stikk en kvass kniv i underveis for å sjekke om de er gjennomstekte.

Hvitløksmør
150 g smør
2 fedd hvitløk
1 ss fersk timian eller oregano
1/2 ts salt

Smøret må være romtemperert for at du skal få blandet inn de andre ingrediensene skikkelig godt. Knus hvitløken i en hvitløkspresse eller med finsiden av et raspjern. Hakk opp krydderurten. Ha det i en bolle sammen med smøret og saltet, og kna det godt sammen. Jeg synes det er enklest å bruke fingrene til det, men det er en smakssak.

Legg litt plastfolie på benken, ha smøret oppi og rull det sammen til en pølse. Legges i kjøleskapet til det blir hardt. Så er det bare å skjære skiver for å ha oppi poteten.

 

Stekt flesk eller bacon
Synes du det smaker best med litt røktsmak, velger du bacon. Synes du det er best uten, tar du stekeflesket. Beregn ca 50 g per person. Skjær vekk svoren og del opp i små biter. Stekes på middels til svak varme til det har blitt brunt og sprøtt.

Bakte poteter

Stekt sopp
Bruk den soppen du får tak i. Gjerne en blanding av ulike typer.

200 g sopp
30 g smør
2 grener med fersk timian eller oregano
salt
pepper

Børst soppen ren, og riv eller skjær den opp i mindre biter. Smelt smøret i panna og stek soppen sammen med timianen. Smak til med salt og pepper.

Bakte poteter

3 kommentarer til “Bakte poteter”

  1. Åh, nå ble jeg sulten!! 😉 Slik rett er en ordentlig snacksy og god koserett som det er altfor lenge siden jeg lagde. God idè!
    Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais, sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping.Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til.
    Men, godt tips med bacon, det skal jeg prøve neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon