Gresk omelett

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gresk omelett

Med noen egg i kjøleskapet er det bestandig mulig å lage seg en god og enkel middag eller litt kosemat utpå kvelden. Omelett er en stadig tilbakevendende lettvintfavoritt. Her bruker jeg de samme ingrediensene som i en gresk salat, og da blir det gresk salatomelett.

Gresk omelett

Dette trenger du for å lage gresk salatomelett til 4 personer
2 små rødløk
10-12 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 neve persille
10 egg
salt
pepper
15 svarte oliven
100 g fetaost (i hel blokk)

Skru på grillelementet på stekeovnen på 250 grader.

Skrell rødløken og del den opp i båter. Ha båtene i en stekepanne sammen med cherrytomatene og olivenoljen. La det steke på ganske sterk varme i 3-4 minutter. I mellomtida hakker du opp persillen og har den i en bolle sammen med eggene, salt og pepper og pisker det godt sammen.

Ha løk- og tomatblandingen over på en tallerken men la oljen være igjen i panna. Hell i de sammenvispede eggene. Bruk stekespaden til å røre litt i bunnen i 1 minutt. Så fordeler du løk, tomat og oliven over. Bryt fetaosten i mindre biter og fordel utover. Stek på ganske svak varme i 3-4 minutter, til eggestanden begynner å sette seg, men fremdeles er våt på toppen.

For å få omeletten fluffig og fin setter du den nå høyt oppe i stekeovnen mens grillelementet er på. Har du ikke grillelement, setter du bare stekeovnen på full styrke. Stek omeletten videre i ca. 3 minutter. Følg med hele tida så det ikke brenner seg.

Gresk omelett

Skjær opp noen skiver godt brød og server omeletten med en gang.

3 kommentarer til “Gresk omelett”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon