Brokkolipanne med cottage cheese og speilegg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Brokkolipanne med cottage cheese og speilegg

Jeg vil for evig og alltid slå et slag for speileggets fortreffelighet! Det går superkjapt å steke, er knallgodt og det er sunt. Stort bedre kan det jo ikke bli!

Her får speileggene følge med søte små brokkolibuketter, vårløk og cottage cheese rørt sammen i en eggestand. Så da blir resultatet nærmest som en brokkoli- og cottage cheese-frittata med speilegg. En skikkelig god vegetarmiddag ble det iallfall. Den passer også utmerket å servere som en sen frokost en søndag morgen også. Og kommer søndagen etter en litt for fuktig lørdag, kan du gjerne spe godt på med grønn Tabasco eller en stripe eller to med srirachasaus over det hele.

LES MER: Sånn lager du SPEILEGG I TOMATSAUS!

For å få en herlig brun stekeskorpe på brokkoliblaningen, uten å måtte vende hele pannen først over på en tallerken for så å la skli tilbake i stekepannen, tar jeg en litt lettvint vri denne gangen. Først fordeler jeg små brokkolipannekaker utover i stekepannen og når de har blitt gyllenbrune under, vender jeg dem – og da er det helt fint om de også går litt i stykker. Så lager jeg plass og knekker eggene rett i pannen.

Lyst på et godt CHILIKRYDDER som passer perfekt på stekte egg? Da kan du sjekke ut dette!

Ingredienser

Brokkolipanne med cottage cheese og speilegg

200 g brokkoli ca. 2/3 brokkoli
2 vårløk
20 greiner dill
200 g cottage cheese
35 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
0.25 ts nykvernet pepper
0.5 ts chiliflakes
2 ss olivenolje
4 egg

Slik gjør du

Skjær brokkolien i små buketter. Bruk brokkolistilkene også. Skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp dillen. Ha dette i en bolle sammen med cottage cheese, hvetemel, bakepulver og krydderet og bland det sammen.

Varm olivenoljen i en stekepanne. Form brokkolimassen til kaker og plasser dem i stekepannen. La de steke på litt over middels varme i 5-6 minutter, til de blir gyllenbrune. Så kan du vende dem.

Knekk samtidig eggene innimellom kakene. Dersom det ikke flyter helt sammen, kan du røre litt i eggene slik at det gjør det. Stek til eggene og brokkoliblandingen er ferdig.

Dersom du vil ha en stekeskorpe på toppen, kan du sette stekepannen under grillelementet i stekeovnen i noen minutter før servering.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon