Jeg synes det er helt genialt å ovnsbake omelett hvis det skal serveres til flere enn to på én gang. Den ordner seg fiks ferdig i stekeovnen selv og det er minimalt med arbeid involvert for å lage den. Denne versjonen er dessuten kjekk å ha på et koldtbord eller frokostbord. Perfekt til 17. mai-frokosten!

Du kan i grunn ha i veldig mye forskjellig i en bakt omelett som dette. Her bruker jeg både paprika, ruccola, basilikum, ost og en stor boks med Bonduelle maiskorn.

Jeg har i flere år hatt et samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais. Elsker varene!

På hjemmesiden deres kan du finne mange flere gode oppskrifter.

frittata med mais, paprika og ost

Oppskrift på ovnsbakt omelett med paprika og mais
til 6–8 personer

1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
8 egg
1 rød paprika
1 neve (ca. 30 g ruccola)
½ stor potte basilikum
1 boks – 300 g – Bonduelle mais
75 g hvitost, gjerne Jarlsberg
1 ball, 125 g, fersk mozzarella

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og smør en ildfast form med olje. Her bruker jeg en firkantet form som er 21 x 21 cm.

Finhakk løken og hvitløken og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter, til løken blir myk og blank.

I mellomtiden pisker du sammen eggene i en bolle, deler opp paprikaen i terninger på ca. 1 x 1 cm og har i sammen med hakket ruccola (husk å vask den først dersom den ikke er vasket) og basilikum. Rør inn maiskornene og løken.

Riv osten på rivjernet og del mozzarellaen i små terninger og bland inn. Hell hele blandingen over i den smurte formen. Sett den på rillen under midten i stekeovnen og stek til omeletten stivner. Det tar om lag 40 minutter, litt avhengig av hva slags type ildfast form du bruker.

La omeletten hvile i noen minutter før servering. Den smaker også godt avkjølt.

omelett med mais, paprika ogg ost

frittata med mais og paprika

ovnsbakt omelett

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *