Ovnsbakt omelett med paprika og mais

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ovnsbakt omelett med paprika og mais

Jeg synes det er helt genialt å ovnsbake omelett hvis det skal serveres til flere enn to på én gang. Den ordner seg fiks ferdig i stekeovnen selv og det er minimalt med arbeid involvert for å lage den. Denne versjonen er dessuten kjekk å ha på et koldtbord eller frokostbord.

Du kan i grunn ha i veldig mye forskjellig i en bakt omelett som dette. Her bruker jeg både paprika, ruccola, basilikum, ost og en stor boks med hermetisk maiskorn.

frittata med mais, paprika og ost

Ovnsbakt omelett med paprika og mais

til 6–8 personer

1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
8 egg
1 rød paprika
1 neve (ca. 30 g ruccola)
½ stor potte basilikum
1 boks, 300 g, hermetisk mais
75 g hvitost, gjerne Jarlsberg
1 ball, 125 g, fersk mozzarella

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og smør en ildfast form med olje. Her bruker jeg en firkantet form som er 21 x 21 cm.

Finhakk løken og hvitløken og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter, til løken blir myk og blank.

I mellomtiden pisker du sammen eggene i en bolle, deler opp paprikaen i terninger på ca. 1 x 1 cm og har i sammen med hakket ruccola (husk å vask den først dersom den ikke er vasket) og basilikum. Rør inn maiskornene og løken.

Riv osten på rivjernet og del mozzarellaen i små terninger og bland inn. Hell hele blandingen over i den smurte formen. Sett den på rillen under midten i stekeovnen og stek til omeletten stivner. Det tar om lag 40 minutter, litt avhengig av hva slags type ildfast form du bruker.

La omeletten hvile i noen minutter før servering. Den smaker også godt avkjølt.

ovnsbakt omelett

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon