Sånn lager du perfekt omelett!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn lager du perfekt omelett!

De av dere som følger meg på Snapchat (du finner meg der som frutimian) vet at vi har hatt høner spankulerende rundt hos oss de siste årene. Det startet med 5 stykker. Så ble de til 2, før bestanden økte til 7 nå i sommer.

Hønene elsker å bli servert mais. Det er bare å kakke i maisboksen en gang, så kommer de nesten flyende. Her kan du se hvor glade de er i mais! Eggene får en utrolig vakker, gul plomme når hønene spiser mye mais.

Heldigvis trenger du ikke egne høner for å lage den perfekte omeletten. Det er ikke mange ingrediensene du trenger heller. Et egg eller to, bitte litt salt og noe fett å steke det i, er det eneste som er påkrevd. Så kan du fylle den med det du ønsker. Her bruker jeg litt ost og basilikum som fyll. Du kan finne dine favoritter.

Jeg skriver oppskriften for én person og bruker en liten stekepanne til stekingen. Du kan også doble mengden og bruke en større panne

Lykke til!

hvordan lage omelett

Oppskrift på omelett med ost og basilikum
til 1 person

2 egg
noen saltkorn
15 g smør til steking
20 g revet ost
noen basilikumblader

Pisk eggene godt sammen og tilsett saltet.

Smelt smøret i en liten stekepanne på litt over medium varme. Ha i eggene og la de stivne i 10 sekunder. Dra så med deg eggemassen inn til midten med en gaffel. La resten av eggemassen renne utover slik at hele stekepannen er fylt opp med egg. Fortsett å dra den tørre eggemassen innover og den våte utover helt til det som ligger ytterst rundt kantene har stivnet. Dette tar 2–3 minutter. Noen liker at omeletten er litt våt på dette stadiet, mens andre vil at den skal være helt tørr. Bruk gaffelen og dra eggemassen til du har fått den konsistensen du ønsker.

Riv osten og hakk basilikumen og dryss over den ene halvdelen av omeletten. Bruk så en stekespade og rull omeletten sammen. Begynn med den halvdelen der fyllet er.

lager omelett

Hvelv den rett over på en tallerken. Server gjerne godt brød og noe grønt til.

omelett

sånn lager du omelett

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon