Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

Åh! Dette er godt, folkens!

Har du noen gang prøvd å fritere asparges? Det hadde ikke jeg før jeg så det i en oppskrift i et australsk matmagasin. Og det så så godt ut at jeg måtte bare prøve det selv også.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. Først dupper du aspargesen i et sammenpisket egg, så ruller du dem i tørkede brødsmuler. Og da er de klare for stekepanna i 2-3 minutter. Et lite dryss med Maldonsalt når de er ferdige, og vips, så har du de beste aspargesene!

Jeg bruker noe som heter Panko som jeg griljerer aspargesene med. Panko er tørkede loffsmuler som du får kjøpt i innvandrerbutikker. Du ser bilde av pakken helt nederst i dette innlegget.

Her serverer jeg dem med en supergod dressing lagd med røkt ørret og creme fraice, og én av de aller beste makkerne til asparges – nemlig bløtkokt egg!

Kos deg!

Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

Dressing med røkt ørret og creme fraiche
50 g røkt ørret eller laks
75 g creme fraiche
½ ts wasabipaste
litt sitronsaft
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Fritert asparges
1 bunt asparges
1 egg
ca. 3 dl tørkede brødsmuler, panko (se innledningsteksten) eller brødrasp
Maldonsalt
1 dl solsikkeolje

Bløtkokte egg
4 egg

Start med dressingen. Del ørreten eller laksen i mindre biter og ha det i en liten food processor eller skål til stavmikser sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Kjør knivene rundt til du får en glatt dressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær av de nederste endene av aspargesene. Pisk egget lett sammen på en asjett med litt kanter. Ha brødsmulene på et annet fat. Dypp aspargesene først i egget før du ruller dem i brødsmulene. Legg dem over på en tallerken.

Varm opp oljen i en stekepanne (oljen bør går ca. 1 cm oppover kanten) og stek aspargesene i oljen i ca. 3 minutter. Vend dem rundt halvveis. Legg dem over på en tallerken dekket med tørkepapir slik at fettet får rent av.

Ha eggene i en kasserolle og kok opp vannet. La eggene koke i 3 ½ minutt. Hell av vannet og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Kakk av toppen av eggene.

Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

Kos deg!

Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

 

Følg Fru Timians matblogg gjerne på ulike sosiale medier:

Fritert asparges med bløtkokt egg og den beste dressingen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon