Lammekoteletter med couscous og yoghurtdressing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammekoteletter med couscous og yoghurtdressing

Jeg elsker smakene fra godt lammekjøtt sammen med couscous, tørket frukt og en syrlig yoghurtdressing full av hvitløk! Skikkelig gode smakskombinasjoner, spør du meg!

Dette tenker jeg er mat som er topp å servere når det er lammekjøtt tilgjengelig i butikken. Jeg skulle ønske at det var litt lettere å få tak i lammekjøtt hele året. Det er jo så godt!

Skal du servere det på sommeren, er kjøttet kjempefint å grille!

Her kan du se fra live-sendingen min på Facebook da jeg lagde dette!

Oppskrift på lammekoteletter med couscous og yoghurtdressing
til 4 personer

Lammekotelettene
4 eller 8 lammekoteletter, avhengig av størrelse
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1/2 ts spisskummen
1 ss olje

Couscous
4 dl couscous
4 dl kokende vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
50 g pistasjenøtter
50 g pinjekjerner
10 tørkede aprikoser
40 g tørkede tranebær
1/2 granateple
3 ss olivenolje
50 g ruccola

Yoghurtdressing med mynte og hvitløk
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 liten skvis sitronsaft
15 mynteblader

Begynn gjerne med dressingen, for den har godt av å stå noen minutter før den spises. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det sammen med yoghurten, salt og pepper i en bolle. Smak til med sitronsaft. Hakk opp ca. 10 mynteblander og rør inn. Resten av bladene pynter du med.

Ha couscousen i en bolle som tåler høy varme. Ha over halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og rør rundt. Hell over det kokende vannet og legg en tallerken på toppen av bollen, som et lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

For å få mest mulig smak ut av nøttene, bruker jeg å ha dem i en helt tørr stekepanne og la dem steke noen minutter til de begynner å få brune flekker på seg. Ha dem så over på en tallerken.

Del opp aprikosene i små terninger. Jeg bruker å dele hver aprikos i 6 småbiter. Bland dem med nøttene.

Til disse bildene har jeg stekt lammekotelettene i en grillpanne. Du kan gjerne grille dem ute, når det er vær til det, eller du kan bruke en helt vanlig stekepanne. Når jeg griller eller bruker grillpanne, gnir jeg oljen på selve kotelettene, mens når jeg steker dem i en stekepanne, varmer jeg oljen i pannen først.

Krydre lammekotelettene med salt, pepper og spisskummen før du gnir dem inn med oljen. Varm grillpannen til den blir skikkelig varm. Legg i kotelettene og stek dem i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på dem og hvor varmt eller kaldt kjøttet var når du la det i pannen. xkxkxkxk

Ta lokket av couscousen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen og til å fjerne eventuelle klumper. Hell over 2 ss olivenolje og rør inn både den, nøttene og den tørkede frukten. Del granateplet i båter og plukk ut de små kapslene inni. Ha dem i couscousen. Smak til med salt og pepper. Bland inn salatbladene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon