Naanbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Naanbrød

En av mine guilty pleasures, i tillegg til å kjøpe ferdig butterdeig i butikken, er å kjøpe naanbrød i sånne vakuumerte pakker. Jeg, som jeg jo egentlig ikke er noen stor tilhenger av vakuumerte brød. Det er noe med disse naanbrødene som særdeles enkelt fresher opp en kjapp og enkel middag. Og jeg synes mange av dem smaker skikkelig godt også. Men, det er med naanbrød som med mye annen mat – det hjemmelagde smaker så mye bedre!

Jeg har allerede en oppskrift her på bloggen på naanbrød med gjær i. Den oppskriften finner du her! I denne utgaven bruker jeg ikke gjær, men bakepulver istedenfor. Den smaker aller best når den spises helt nystekt. Du kan også fryse dem ned for så å tine i etterkant. Det funker også bra. Her kan du se hvordan du best tiner gjærbakt – det samme prinsippet gjelder her.

Naanbrød

Oppskrift på naanbrød
10 brød

Deig
500 g hvetemel
2 ts sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
3 dl vann
2 ss olivenolje

Topping
50 g smør
flaksalt

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og elt deigen godt sammen. Jeg bruker å la eltekroken gå rundt på laveste hastighet i 9-10 minutter.

Ta deigen ut av bollen og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i 15 minutter. I mellomtiden setter du på grillelementet på stekeovnen på full varme og setter en stekeplate på det nest øverste trinnet i ovnen. Legg brettet opp ned slik at bunnen peker opp mot grillen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og kna deigen sammen. Del den i 10 like deler. Kjevle hver del ut til et helt flatt brød. Ideelt sett skal naanbrødet ha dråpeform, men mine kjevleegenskaper tilsier at de blir sånn passe runde.

Stek ett og ett brød oppå stekeplaten. Har du en stor brød- eller pizzaspade, er den fin å bruke til dette. Hvis ikke, får du prøve å slenge brødet inn på best mulig måte uten å brenne deg selv.

Stek brødet i 1-2 minutter på hver side. Det skal bli brunflekkete.

Smelt smør i en kjele. Så snart brødene er ute av ovnen, pensler du det med smeltet smør og drysser på et tynt lag med flaksalt. Dekk dem med en kjøkkenklut slik at de holder seg forholdsvis varme fram til servering.

Naanbrød Naanbrød

God bakst!

Naanbrødene smaker kjempegodt til denne grønnsaksgryten!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon