Urtebrød med mozzarella
Av alle gode ting jeg liker her i livet, er nystekt gjærbakst virkelig noe av det aller beste jeg vet! Jeg elsker selve bakeprosessen, lukten som sprer seg i huset når den stekes og, ikke minst, å prøvesmake den første biten så snart baksten er kald nok til at jeg kan håndtere den. Jeg vet at man egentlig skal la gjærbaksten avkjøles helt før man skjærer i den, men det er jo virkelig helt umulig å etterfølge. Ha ha ha!
Her kommer oppskrift på skikkelig gode rundstykker proppet full av urter og ost! Perfekte å dele i to og ha på pålegg, eller å spise til en suppe, gryte eller salat!

Ingredienser
0.25 potte timian
1 potte basilikum
650 g hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
75 g revet ost
75 g revet mozzarella
2 ss olivenolje
4.75 dl vann, ca. 25 grader
125 g mozzarella
Til dryss
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
Slik gjør du
Fjern stilkene fra timianen og grovhakk basilikumen før du har det i en bakebolle sammen med hvetemel, gjær, salt, de to revne ostene, olivenolje og vann. Elt deigen sammen på lav hastighet i 10-12 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Dryss et tynt lag med mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler og rull dem ut til rundstykker. Plasser dem i en bakepapirkledd liten langpanne på ca. 23 x 30 cm. Dekk langpannen løst med plast og la rundstykkene heve til dobbel størrelse. Det tar 20-30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Riv den ferske mozzarellaen i biter og dytt dem forsiktig mellom rundstykkene. Jeg bruker å gjøre dette når rundstykkene har hevet nok til at de går sammen, men passe på å gjøre det før hevingen har nådd toppen. Har de hevet litt for lenge, vil de falle helt sammen hvis du er for mye borti dem.
Pensle med olivenoljen og dryss over flaksaltet før du setter formen i stekeovnen og steker rundstykkene i ca. 30 minutter.
La de avkjøles på en bakerist.



Med tørrgjær?
DU kan bruke tørrgjær eller fersk gjær. Det er helt opp til deg. Begge deler blir bra.
Hei
Stekes disse nederst i ovnen eller i midten?
Jeg steker det på varmluft og da spiller det ingen rolle. Om du vil bruke over- og undervarme, så kan du steke det på nederste rille.