Å herlige land så godt det lukter i huset når du steker disse sconesene og samtidig gjør klart hvitløk- og basilikumsmøret som de skal pensles med så snart de er ute av stekeovnen. Det er nesten sånn at du bør ta deg en tur ut på trappa for så å gå inn igjen sånn at du får full uttelling for godlukten! Ha ha ha!

Gode blir de også! Luftige, lette og gode på smak.

Det er én regel som gjelder over alle andre regler når du lager scones, og det er at du ikke skal arbeide med deigen mer enn absolutt nødvendig! I motsetning av hva du ønsker når du elter en gjærdeig og ønsker å opparbeide glutenet, ønsker du definitivt ikke gjøre det her. Jo mindre du arbeider med deigen, desto luftigere og bedre blir det ferdige resultatet.

Scones med hvitløk- og basilikumsmør

til 12 scones

Deigen
550 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts salt
1 ts Fru Timians Spansk fest eller 1 ts grillkrydder
12-15 basilikumblader
175 g kaldt smør
4 ½ dl skummet kulturmelk

Topping
2 fedd hvitløk
10 basilikumblader
75 g smør
½ ts flaksalt

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen, inklusive basilikumbladene, i en matprosessor og kjør knivene rundt til basilikumbladene er hakket. Ha i smøret i terninger og kjør det til det blir smulete. Ha i kulturmelken og bruk pulse-knappen til deigen er samlet. Dersom det blir liggende mye mel i bunnen av bolle, hvelver du alt ut på benken og knar det kjapt sammen.

Dryss mel på benken og klapp det ut til et rektangel på ca. 30 x 20 cm. Skjær det opp i 12 deler og legg dem over på enten et melet eller et bakepapirkledd stekebrett.

Sett brettet i stekeovnen og stek i 20-25 minutter.

Mens sconesene stekes, river du hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og hakker opp basilikumbladene og har det i en kjele sammen med smøret og flaksaltet og smelter det sammen.

Så snart du har tatt sconesene ut av stekeovnen, pensler du basilikum- og hvitløksmøret over. Gjenta penslingen en gang til når den første omgangen av pensling har trukket inn i sconesene. La dem avkjøles på en bakerist.

Scones smaker bestandig aller best når de er nystekte. De kan også fryses og varmes opp igjen i stekeovnen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *