Scones med hvitløk- og basilikumsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 12

Scones med hvitløk- og basilikumsmør

Å herlige land så godt det lukter i huset når du steker disse sconesene og samtidig gjør klart hvitløk- og basilikumsmøret som de skal pensles med så snart de er ute av stekeovnen. Det er nesten sånn at du bør ta deg en tur ut på trappa for så å gå inn igjen sånn at du får full uttelling for godlukten! Ha ha ha!

Gode blir de også! Luftige, lette og gode på smak.

Det er én regel som gjelder over alle andre regler når du lager scones, og det er at du ikke skal arbeide med deigen mer enn absolutt nødvendig! I motsetning av hva du ønsker når du elter en gjærdeig og ønsker å opparbeide glutenet, ønsker du definitivt ikke gjøre det her. Jo mindre du arbeider med deigen, desto luftigere og bedre blir det ferdige resultatet.

Ingredienser

Deigen
550 g hvetemel
2 ts bakepulver
0.5 ts natron
1 ts salt
1 ts fru timian spansk fest
15 blad basilikum
175 g smør kaldt
4.5 dl skummet kulturmelk

Toppingen
2 fedd hvitløk
10 blad basilikum
75 g smør
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen, inklusive basilikumbladene, i en matprosessor og kjør knivene rundt til basilikumbladene er hakket. Ha i smøret i terninger og kjør det til det blir smulete. Ha i kulturmelken og bruk pulse-knappen til deigen er samlet. Dersom det blir liggende mye mel i bunnen av bolle, hvelver du alt ut på benken og knar det kjapt sammen.

Dryss mel på benken og klapp det ut til et rektangel på ca. 30 x 20 cm. Skjær det opp i 12 deler og legg dem over på enten et melet eller et bakepapirkledd stekebrett.

Sett brettet i stekeovnen og stek i 20-25 minutter.

Mens sconesene stekes, river du hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og hakker opp basilikumbladene og har det i en kjele sammen med smøret og flaksaltet og smelter det sammen.

Så snart du har tatt sconesene ut av stekeovnen, pensler du basilikum- og hvitløksmøret over. Gjenta penslingen en gang til når den første omgangen av pensling har trukket inn i sconesene. La dem avkjøles på en bakerist.

Scones smaker bestandig aller best når de er nystekte. De kan også fryses og varmes opp igjen i stekeovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon