Pizzasnurrer i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizzasnurrer i langpanne

Det er en grunn til at jeg har lagd utallige versjoner av pizzasnurrer. Både som er lagt ut her på bloggen, og som bare er bakt og spist opp, uten et eneste kamera i nærheten! Pizzasnurrer er enkelt og greit å lage, og blir bestandig godt mottatt hos dem som skal spise. De er dessuten veldig kjekke å fryse ned. Og det er kjærkomment å kunne ta noen snurrer opp fra fryseren når det enten er behov for en kjapp middag eller når ungene har lyst på noe ekstra i matpakken.

Dagens pizzasnurrversjon er en langpanneversjon. Kjekk å ha med til alle vårens avslutninger og arrangement. Her har jeg laget en vegetarisk utgave. Du kan selvfølgelig ha i oppskåret skinke.

Pizzasnurrer i langpanne

Oppskrift på pizzasnurrer i langpanne

Deigen
700 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 20 grader

Fyll
1 boks, 4 dl, knuste, hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
¼ ts knust flaksalt
300 g revet hvitost
50 g revet parmesan
40 g pinjekjerner

Ha mel, salt og eventuelt tørrgjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp før du har den i bakebollen. Tilsett vannet og elt deigen godt sammen i 10–12 minutter, til den har blitt glatt og akkurat slipper bollen. Dekk bollen med plastfolie eller et klede og la deigen heve til den blir dobbelt så stor. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Kle en langpanne med bakepapir.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Kna den sammen litt før du kjevler den ut til en leiv på ca. 60 x 40 cm. Løft deigen litt innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Fordel tomatsausen godt utover hele leiven og dryss oregano og salt over. Fordel den revne hvitosten og halvparten av parmesanen og pinjekjernene over før du ruller det sammen som en rullekake. Rull fra én av langsidene.

Skjær opp i 15 like store skiver og sett dem i langpannen. Dryss over resten av pinjekejrnene og parmesanosten. Dekk pannen med plastfolie og la snurrene heve i 30–40 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek pizzasnurrene på nederste rille i ca. 35 minutter.

Pizzasnurrer i langpanne

God bakst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon