Fint landbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fint landbrød

Det er få ting her i livet som kan slå lukten av nybakte brød! Du vet godlukten som sprer seg rundt til hver eneste liten krik og krok i huset mens gjærbaksten står og steker i ovnen.

Å hvilken lykke det er å skjære den første skiven, gjerne smøre på et godt lag med smør, og ta et skikkelig godt bitt! Enig? Da kan du jo prøve denne oppskriften på fine landbrød med en aldri så liten dæsj rugmel i. Skikkelig gode.

Fint landbrød

Dette trenger du for å bake 3 fine landbrød med litt rugmel
900 g hvetemel
150 g fint sammalt rugmel
10 g salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
8 dl vann, ca. 20 grader.

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og elt den sammen i ca. 15 minutter på laveste hastighet. Ha siste desiliter av vannet i litt etter litt, etter at du har eltet i 5-7 minutter. Du trenger ikke å røre ut gjæren i væsken, men bare smuldre den oppi deigen. Med så lang eltetid vil den bli godt blandet inn.

Dekk eltebollen med plastfolie eller hvelv den over i en smurt stor plastbolle og la den heve til den blir dobbelt så stor. Det tar omlag 2 timer.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv over deigen. Brett inn hjørnene på den én gang før du deler den i 3 like store deler. Form dem til brø og legg dem i en langpanne som du har kledd med et bakepapir.

La brødene etterheves i ca. 1 time. I mellomtiden setter du stekeovnen på 250 grader.

Stek brødene i 5 minutter på 250 grader. Bare for at de skal få et skikkelig boost. Skru ned varmen til 225 grader og stek videre i ca. 40 minutter.

Fint landbrød

Saftig og godt!

Fint landbrød

Hvelv brødene ut av langpanna og la dem avkjkøles på en bakerist.

Fint landbrød

God bakst!

 

5 kommentarer til “Fint landbrød”

      • Det er bestandig litt vanskelig å si hva noen gjør feil når man ikke riktig vet hva de gjør. For at en gjærdeig skal bli best mulig, er det viktig at den får tid til å heve skikkelig. Og så er det med gjærdeig, som med det meste her i livet, at man får det til litt bedre for hver eneste gang man forsøker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon