Kanel- og rosinbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kanel- og rosinbrød

Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min er veldig glad i å bake. Og kanskje spesielt ulike søte gjærdeiger, noe som jo er veldig forståelig, godt som søt gjærdeig er. Tilhører du denne gruppa, kommer du til å elske dette brødet. Det kan jeg garantere!

Når du skjærer i dette nybakte kanel- og rosinbrødet, kommer det rennende en tynn liten kanelsukkerelv ispedd rosiner. Kan du tenke deg noe bedre? Det er som skapt til et skikkelig kaffeslabberas!

Så løp i butikken og kjøp det du trenger, om det ikke allerede befinner seg i kjøkkenet, og prøv deg på dette brødet.

For at brødet skal bli så luftig som jeg vil, lar jeg det heve i tre omganger.

Kanel- og rosinbrød

Dette trenger du for å bake 2 kanel- og rosinbrød
Deigen
125 g smør, helt mykt
1 kg og 25 g hvetemel
125 g sukker
1 ts salt
½ pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr
5 dl melk, 37 grader
2 + 1 egg
1 ss kanel
125 g rosiner

Fyllet
250 g sukker
2 ss kanel
2 ss vann

Smuldre smøret sammen med mesteparten av melet. Bland inn sukker, salt og eventuelt tørrgjær. Ferskgjær rører du ut i melken før du har den i bakebollen. Visp lett sammen to av eggene og ha i. Elt deigen godt sammen i 8-10 minutter. Du må etter all sannsynlighet bruke alt melet, så tilsett det til deigen er passe fast. Det er den når den akkurat begynner å løsne fra bollen når mikseren går rundt, men fremdeles er litt klissete når du tar på den.

Ha i kanelen og rosinene og elt videre på lav hastighet i 1-2 minutter til rosinene er godt fordelt. Dekk bollen med et kjøkkenklede og sett deigen til forheving på et lunt sted, til deigen har blitt dobbelt så stor, ca. 1 time.

Kanel- og rosinbrød

Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen over. Strekk den ut til en firkant før du bretter hjørnene inn til midten samtidig som du strekker og drar deigen litt. Legg deigen tilbake i bollen med brettekantene ned. Dekk til deigen igjen og la den mellomheve i ca. 45 minutter. I mens rører du sammen fyllet i en bolle og visper sammen det siste egget i en annen og setter det til side.

Dryss litt mel på bakebordet og ha deigen over igjen. Del den i 2 og kjevle ut hver del til en firkant på 34 x 25 cm. Løft på deigen innimellom mens du kjevler for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Pensle deigen med egget. Fordel halvparten av kanel- og sukkerblandingen på hver firkant, men la det være igjen en 4 cm bred kant på alle sider.

Brett inn kantene på langsiden før du ruller brødet sammen, fra den ene kortsiden. Legg brødene med skjøten ned i hver sin smurte brødform, på 1 ½ liter. Dekk dem med kledet igjen og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pensle brødene med egg før du setter dem på nederste rille i stekeovnen og steker dem i 45-50 minutter. Begynner brødene å bli for mørke på oversiden, legger du et bakepapir over dem mens de stekes ferdig.

Hvelv et av brødene ut av forma og kakk på undersiden av det for å sjekke at det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, er brødet ferdig. La brødene avkjøles uten form, på en brødrist.

Kanel- og rosinbrød

God bakst!

8 kommentarer til “Kanel- og rosinbrød”

  1. Ojojoj. Dette så utrolig godt ut! Har store planer om å lage det til helgen. Hvis jeg ikke glemmer det, så kommer jeg tilbake og sier ifra hvordan det gikk! Takk for oppskriften!

  2. Ble kjempegodt, dette kommer nok til å gå inn i fast rotasjon som helgekos her hos oss! Like godt dagen etter også! Takk for oppskriften!

  3. Am going to put chocolate chips instead of raisins for my chocoholic family. May try to make some today… I don’t eat sweet breads, prefer the heavy seeded breads ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon