Har du lyst på et kjapt og godt brød som er perfekt til god ost? Da er dette brødet du skal bake! Nøtter er jo som skapt for samhandling med ost og nettopp derfor blir dette brødet så godt til osteskivene.

Jeg synes ikke at et brød bakt med bakepulver holder seg ikke i like mange dager som et bakt med gjær. Men det smaker veldig godt samme dag som det er bakt, og det er passer veldig godt til å bli dyttet ned i brødristeren dagen etterpå. Brødristeren er en fantastisk oppfinnelse, spør du meg! Dette nøttebrødet smaker veldig, veldig godt nygrillet fra risteren, med en god skive blåmuggost og litt honning på toppen!

Som du kan se i oppskriften bruker jeg mye nøtter i brødet, noe som gir denne gode knasingen når du spiser det.

God bakst!

Kjapt nøttebrød

Dette trenger du for å bake 1 nøttebrød
75 g store havregryn
75 g pekannøtter
50 g cashewnøtter uten salt
25 g valnøtter
25 g pinjekjerner
100 g sammalt fint rugmel
125 g hvetemel
3 ts bakepulver
½ ts salt
3 dl melk
1 egg
3 ss flytende honning

Topping
ca. 50 g blandede nøtter av de du bruker i deigen

Sett stekeovnen på 180 °C. Smør en liten brødform med formfett eller olje.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jeg lar nøttene være hele. De blir automatisk mindre når du skjærer skiver av brødet i etterkant.

Hell over melka, egget og den flytende honningen og rør det hele godt sammen før du har det over i brødforma og setter den på nederste rille i stekeovnen.

Det er en ganske grov deig, så den trenger nok rundt 1 time steketid for å bli gjennomstekt. Er du i tvil, kan du stikke et steketermometer midt inn i brødet. Gradestokken skal da gå opp til 98 grader. Da er brødet ferdig og du kan ta det ut av forma og la det avkjøles på en bakerist.

Kjapt nøttebrød

Kjapt nøttebrød

Kjapt nøttebrød

God bakst til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *