Pizzaknuter med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 18

Pizzaknuter med ost og skinke

Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men her hos oss har det bestandig vært poppis å finne pizzasnurrer eller -knuter i matboksen på skolen eller å ta med på tur eller å varme opp til lunsj på en lørdag. Så da er det bare å fylle opp fryseren med jevne mellomrom.

LES MER! Bak kjempegode PIZZABOLLER MED TOMATSAUS, OST OG OREGANO

Ofte lager jeg snurrer, hvor jeg kjevler ut deigen og ruller sammen som en rullekake før jeg sjærer den i skiver, mens jeg her har laget dem som knuter. Smaken blir i grunn mye av det samme, så du kan jo gjøre akkurat som du vil.

Jeg bruker Fru Timians PIZZAKRYDDER i disse knutene. Om du ikke har det, kan du krydre dem med ditt favorittkrydder.

Har du lyst til å kjøpe pizzakrydderet, kan du KLIKKE DEG INN HER FOR Å KOMME TIL FRU TIMIANS KRYDDERBUTIKK!

Ingredienser

Deigen
600 g hvetemel
200 g fint sammalt hvetemel
50 g havregryn
1 pk gjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 dl vann, ca. 25 grader

Fyllet
200 g kokt skinke
250 g revet ost
125 g mozzarella
fru timians pizzakrydder

Slik gjør du

Ha alle råvarene til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp før du har den rett i bakebollen. Elt deigen på lav hastighet i ca. 10 minutter. Øk hastigheten og elt kraftigere i 1-2 minutter før du dekker bakebollen med et lokk og lar deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 40-45 minutter.

I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet. Her bruker jeg god påleggsskinke, som jeg deler opp i terninger. Osten river jeg på rivjernet og mozzarellaen river jeg bare opp i småbiter.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 45 cm x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel. Fordel skinkebitene og den revne osten (ikke mozzarellaen) jevnt utover det hele. Kvern over godt med pizzakrydder før du bretter deigen i tre. Brett den ene langsiden inn til midten, så den andre over. Så kjevler du ut deigen til den blir like stor igjen, altså ca. 45 x 35 cm. Husk å løfte på deigen nå også for å sjekke at den ikke setter seg fast.

Skjær deigen i 18 strimler – skjær fra den ene langsiden. Knytt så strimlene i knuter. Jeg knytter først en knute, så tar jeg hver ande en ekstra gang gjennom hullet.

Fordel knutene på to bakepapirkledde stekebrett. Så fordeler du mozzarellaen på hver av knutene. Dekk dem med et klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek knutene i 12-15 minutter. Når du steker på varmluft, kan du steke begge brettene samtidig.

La knutene avkjøles på en bakerist.

Pizzaknutene er kjempefine å fryse ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon