Hjemmelagde pizzaboller er bestandig skikkelig populært å servere, og de er skikkelig poppis å ha med på tur. Enkle å bake er de også. Og disse hjemmebakte pizzabollene er ganske mye mer mettende enn de du kjøper ferdig på butikken – bedre er de også 😉

Tomatsausen gjør ganske mye for den ferdige smaken på pizzabollene, og for å få en dyp og god smak på den, liker jeg å la den koke ganske lenge mens deigen hever. Jo lenger sausen koker, desto dypere blir den i smaken også.

Og for å få det lille fargespillet på toppen av pizzabollene – og god smak –  bruker jeg både revet Jarlsberg og cheddar i tillegg til fersk mozzarella.

God bakst!

NB! Det sto for lite vann i oppskriften da jeg la den ut! Det er riktig nå; 3 1/2 dl melk og 3 1/2 dl vann!

Pizzaboller med tomatsaus, ost og oregano

til 12 pizzaboller

Deigen
1 kg hvetemel
1 ts salt
½ pakke gjær, fersk eller tørket
½ dl olivenolje
3 ½ dl kald melk
3 ½ dl kaldt vann

Tomatsausen
3 store fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
1 boks knuste, hermetiske tomater eller hermetiske cherrytomater
2-3 ts balsamicoeddik

Toppingen
1 ball, 125 g, fersk mozzarella
50 g Jarlsberg
50 g cheddar
tørket oregano

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett i bakebollen. Ha i olivenoljen, melken og vannet og sett i gang med eltingen. Elt deigen på lav hastighet i 12-14 minutter. Så skrur du opp hastigheten og elter videre i 3-4 minutter. Jeg bruker å avslutte med skikkelig høy hastighet det siste minutter. Da står jeg og holder fast kjøkkenmaskinen så den ikke deiser ned på golvet.

Dekk bollen og la den heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Mens deigen hever, lager du tomatsausen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha i en kjele sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 2.3 minutter før du har i pepperen og oreganoen og lar det surre videre i 2 minutter. Ha i tomatene, kok opp og la det småkoke 20-30 minutter. Rør rundt innimellom. Ha i balsamicoeddiken og smak til med salt og pepper. Sett den til side.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler og rull dem ut til boller. Klem dem litt flate før du fordeler dem i en langpanne. Dekk dem med plastfolie og la dem etterheve i 20-30 minutter.

Samtidig setter du stekeovnen på 225 grader varmluft.

Når bollene er ferdig hevet, fordeler du først utover tomatsausen, så osten og drysser over oreganoen til slutt.

Stek pizzabollene i ca. 20 minutter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *