Risengrynsgrøt
Har du prøvd ut dynevarianten av risengrynsgrøt? Den er jeg særdeles svak for. Da slipper jeg å bekymre meg for brunbrente bunner og kan gjøre alt mulig annet mens grøten blir ferdig.
Det du altså gjør når du lager dynegrøt, er å starte kokeprosessen som vanlig på stekeplata, men så snart melka koker, pakker du kasserollen inn i et håndkle og plasserer den pent og pyntelig midt i senga, godt inntyllet i dyna. 3-4 timer senere er grøten klar! Et godt, gammelt og genialt triks, spør du meg!
Risengrynsgrøt – dynegrøt
til 4 personer
4 dl vann
2 dl grøtris
1/4 ts salt
1 l H-melk
Kok opp vannet og ha i risen. La det koke til vannet er nesten innkokt. Ha i saltet og melka og kok opp. Så snart det har kokt, tar du kjelen av plata og pakker den inn i et håndkle. Så setter du alt godt plassert i senga og pakker det inn i dyna. La det stå slik i ca. 4 timer. Kok opp grøten igjen, og den er klar til servering.
Du kan selvfølgelig også koke grøten ferdig der og da. Etter at du har hatt i melken, må grøten koke i ca. 40 minutter under jevnlig omrøring.
Hvis grøten blir stående en stund etter at den er ferdig, vil den tykne. Spe med litt melk, så blir konsistensen perfekt igjen.
[…] Du kan kjøpe ferdigkokt risengrynsgrøt eller du kan lage den selv. Og kjører du for alternativ nummer 2, finner du oppskriften på god, gammeldags dynegrøt her. […]
[…] Lørdag 29. mars – Risengrynsgrøt […]