Te med særdeles god samvittighet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Te med særdeles god samvittighet

Tidligere i år var jeg så heldig å få være med å drikke afternoon tea med Stephen Twinings, 10. generasjon temann. Og da fikk jeg, i tillegg til å drikke masse te og spise nydelige kaker, også lære litt om det etiske arbeidet som Twinings gjør.

teplantasje

For Twinings har satt et krav til seg selv om at alt som omhandler teen de selger skal være etisk. Fra arbeidsgiveren til teplukkeren til selve teposene. Alle og alt i varekjeden skal behandles moralsk og bra.

Det er for tiden 40 ulike teselskaper som har forpliktet seg til dette etiske arbeidet i noe som heter Ethical Tea Partnership (ETP). Det kommer stadig flere teprodusenter til samarbeidet. Du kan lese mer om arbeidet her.

Twinings eier ingen teplantasjer selv, men kjøper te fra små og store teplantasjer rundt i verden. Dette gjør de fordi det sikrer at teen som kjøpes alltid holder den høyeste kvaliteten året rundt. Og, de handler bare med plantasjer som forplikter seg til å gi arbeiderne sine trygge arbeidsforhold, som ikke godtar barnearbeid, som gir arbeiderne lov til å organisere seg og som gir dem lønn som de faktisk kan leve av.

I 2014 inngikk ETP i et stort samarbeid med Unicef i staten Assam, som ligger nord-øst i India. Prosjektet har som mål å få flere unger til å gjennomføre 8 år på skolen og å øke barns rettigheter og trygghet. Det er også et spesielt fokus på jenters rettigheter, som å redusere antall barnebruder. Det er over 100 teplantasjer som er med i dette prosjektet.

Jeg kjenner jeg blir skikkelig engasjert når jeg hører om dette arbeidet, og tenker at det er godt med alle de bidrag som er med på bedre rettighetene til spesielt kvinner og barn. Og jeg er glad for at jeg indirekte er med på å støtte dette arbeidet når jeg drikker mine 5-6 kopper med Twinings-te om dagen. Vil du lære mer om hvordan du lager den beste teen, kan du klikke deg inn her. 

Hvis du har lyst til å lese mer om det viktige arbeidet Twinings og mange andre teprodusenter gjør, kan du lese om det her.

darjeeling

Her plukkes teblader i foten av Himalaya – Darjeeling. 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon