De beste cashewnøttene!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

De beste cashewnøttene!

I dagens blogginnlegg kommer det en skikkelig gladmelding! For, det føles veldig godt når jeg både kan kjøpe et bra produkt OG samtidig være med å støtte en god sak. Og det kan jeg – og du – når vi kjøper Den Lille Nøttefabrikkens poser med cashewnøtter fra Mosambik. Det at det er akkurat disse nøttene som ligger i en pose vi kan kjøpe, er et resultat av en satsing på lokalt næringsliv i Mosambik, som gir norske forbrukere tilgang på kvalitetsvarer.

Satsingen har det klingende navnet Nøtter som nytter!

Her kan du se litt mer om det arbeidet som drives:

Tradisjonelt har bøndene jobbet hver for seg, noe som har gitt dem veldig liten markedsmakt og nærmest ingen forutsigbarhet i forhold til om de fikk solgt avlingen sin eller ikke. Siden 2011 har Norges Vel hjulpet bøndene til å bygge opp en kooperasjon – ganske likt Felleskjøpet som vi har i Norge. Til sammen kan da kooperativen garantere kjøperne store kvanta, samtidig som bonden får vite at hun eller han får betalt for sin avling. Her snakker vi med andre ord om vinn-vinn, og cashewposene til Den Lille Nøttefabrikken har gitt markedstilgang for 4.000 lokale bønder!

For hver pose som kjøpes av disse cashewnøttene settes det også av penger til et fond, der treplanting og opplæring er noen av tiltakene. Dette sikrer bonden økt avling og dermed også bedre levevilkår. Satsingen i Mosambik har blitt lagt merke til av utenriksministeren som kaller dette langsiktig næringsorientert bistand!

Du kan lese mer om hva unteriksministeren mener om denne satsingen her!

Like over påske kommer en knall oppskrift hvor jeg bruker cashewnøttene i en deilig salat!

Bidra til nøtter som nytter du også og delta på cashew-quiz her!
Svarer du rett, er du med i trekningen om å vinne en cashew-middag for deg og dine venner. 

Den Lille Nøttefabrikken holder til i Fredrikstad, og ettersom jeg også bor i Østfold, jeg synes det er ekstra moro å samarbeide med dem.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Lille Nøttefabrikken. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon