Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt. På et vis er dette en typisk helgerett, snasen og lekker som den er. På den andre siden er jeg støtt og stadig klar for snasen mat både på mandager og onsdager, og har derfor erklært dette til middag som passer like bra til alle ukens dager. Flotte greier.

Jeg bruker altså skinkebiff som jeg surrer spekeskinke rundt. Og når du skal steke spekeskinke er det greit å bruke en skinke som ikke er alt for salt i smaken. Stekeprosessen får nemlig frem enda mer saltsmak.

Potetene er verdt å nevne, for de er rett og slett veldig gode. Jeg koker dem først, før jeg har dem i langpanna og steker dem. I denne oppskriften bruker jeg vanlig olivenolje til ovnsstekingen. Skal du skeie skikkelig ut, og du har litt andefett tilfeldigvis liggende på lager, må du bruke det på potetene. Det gir en helt fantastisk smak!

 

Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Dette trenger du til skinkebiff med spekeskinke
til 4 personer

Poteter
600 g poteter
2 ts salt
6 ss olivenolje

Salat
200 g blandet grønnsalat
1 ss dijonsennep
4 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
pepper
¼ ts salt

Skinkebiff
600 g skinkebiff
8 blader salvie
8 skiver god spekeskinke
pepper
1-2 ss smør
1 ss olivenolje
1 dl Marsala

Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Start med potetene. Kok opp vann og halvparten av saltet i en kasserolle og sett stekeovnen på 225 grader. Skrell potetene og del dem i mindre biter. Små poteter deler du i to, litt større i fire. Kok potetene i 5 minutter. Hell av vannet. Sett på lokket på kasserollen og rist hardt i kasserollen 8-10 ganger til du ser at potetene begynner å bli litt rufsete i kantene. Hell dem så over i en langpanne. Dryss over resten av saltet og fordel olivenoljen over. Rør rundt en gang slik at den blir fordelt. Sett panna inn i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Følg med og stikk en kniv inn i potetene for å sjekke om de er ferdige.

Vask og tørk salaten. Ha den over i en serveringsbolle. Ha dijonsennep, olivenolje, eddik, pepper og salt i et glass med lokk og rist det godt sammen. Like før servering heller du dressingen over salaten.

Hvis ikke skinkebiffen allerede er i skiver, skjærer du den opp. Her beregner jeg to skiver, á 75 gram, per person. Legg én og én skive mellom to brødposer og bank dem flate. Stekepanna fungerer fint til det. Legg et salvieblad på hver biff og surr spekeskinken rundt. Her bruker jeg tynne skiver med Serranoskinke. Det er lurt å bruke en skinke som ikke er veldig salt. Fest skinken med en tannstikker.

Ha smør og olje i en stekepanne og stek biffene i ca. 3 minutter på hver side. Det går ganske fort ettersom de er så tynne. Ta biffene ut av panna og legg dem over på et serveringsfat. Hell Marsalaen i panna og la den koke inn litt. Skrap i bunnen av panna slik at du får med alle de gode smakene. Hell sausen over skinkebiffene.

 

Ett kommentar til “Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon