Den italienske designeren Valentino er ikke kjent for å ta lavpris på sine kreasjoner. En liten kikk på hans hjemmesider er nok til å skjønne at lønnsnivået må være litt over gjennomsnittet for å bli fast kunde der. Maten hans derimot, er det mulig å få en smak av uten at lommeboka blir særlig tynnere. I den hjemmelagde versjonen da så klart.

Denne pastaretten – rigatoni portofino – så jeg at han lagde på Martha Stewart-show, for mange år siden.

Pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto

Rigatoni portofino

til 4 personer

Pesto
1 potte basilikum
1 dl pinjekjerner
2 dl ferskrevet parmesan
1–1 1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
litt pepper

Tomatsaus
1 gulrot
2 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 selleristilk
2 bokser hakkede, hermetiske tomater
1 ts sukker
salt
pepper

450 g pasatarør

Ha basilikumbladene til pestoen i en food processor sammen med resten av ingrediensene. Kjør til du får en jevn og glatt pesto. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Rens gulroten til tomatsausn og del den i små terninger på 1/2 x 1/2 cm. Ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i noen minutter. I mellomtiden finhakker du løk og hvitløk og deler selleristilkene i små terninger. Ha dem i kasserollen og la det surre videre i 3–4 minutter.

Tilsett tomatene og sukkeret og kok opp. La det småkoke i 7–8 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens tomatsausen godgjør seg, koker du pastarørene i godt saltet vann. Hell av kokevannet og bland pastarørene med tomatsausen. Bland inn mesteparten av pestoen.

Server med resten av pestoen og mer ferskrevet parmesan.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *