New Delhi
Forrige helg spiste vi på New Delhi i Øvre Slottsgate i Oslo. Som navnet i grunn indikerer, er det indisk mat som serveres her. Vi hadde lyst på smaksrik mat og hyggelig stemning, så da bestilte vi bord her.
Her er jeg sammen med sjefen selv, Gurdial Singh. Han kom forbi bordet for å hilse, så da måtte jeg jo få tatt et bilde sammen med ham.
Ulike dipper og brød ble satt på bordet mens vi bestemte oss for hva vi skulle spise. (Alle bildene er litt kornete fordi det var veldig mørkt der inne)
Arnfinn
Hilde. Våre medsammensvorne.
Jeg bestilte et veldig godt, søtt nanbrød med rosiner og cashewnøtter til forrett.
Arnfinn bestilte lammekebab til forrett. De to andre nøt bare duftene fram til hovedretten. Vi bestilte 4 ulike typer.
Hilde gikk for en mild tikka masala.
Arnfinn bestilte Pepper chicken i styrkegrad 4 av 7.
Jeg gikk for Punjab Thai, mixed grill, styrke 4 av 7
Og Øysten valgte styrkegrad 5 på sine Tandoori prawns.
All maten var veldig god! Den var akkurat så smaksrik som vi ville ha den, med gode dype smaker. Øysten mente nok at hans opprykk fra 4 til 5 på styrkegradene bare besto av finhakket grønn chili strødd på toppen, noe som var litt skuffende. Hele gjengen var enige om at maten står til terningkast 5. Servicen synes jeg var litt dårligere og står til terningkast 4. De var for eksempel så trege med å gi oss dessertmeny, selv om vi spurte om det og det ikke var mange gjestene i rommet, at vi droppet hele desserten. Vi gikk heller vider og avsluttet kvelden med en cappuccino på Litteraturhuset.
Når det er sagt, vil jeg si at dette absolutt er et hyggelig sted å besøke når du vil ha mat med litt andre smaker enn vi bruker til vanlig her hjemme, fortært i hyggelig og uformelle omgivelser.