Grønnsakssuppe med italienske aner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grønnsakssuppe med italienske aner

Hvis det ikke var for at magen ville gått lettere bananas, kunne jeg spist grønnsakssuppe i ulike varianter hver eneste dag hele høsten! Vi er heldige nå på høsten når butikker og markeder bugner av friske, fargerike og sprø grønnsaker. Det er så utrolig mye godt å velge blant!

Jeg hadde oppskriften på god, gammeldags kjøttsuppe, full av grønnsaker i bloggen for en uke eller to siden, du finner oppskriften her. I dagens versjon bruker jeg norske rotgrønnsaker og kobler dem sammen med italienske bønner og hermetiske tomater. Blir skikkelig godt! Det må jeg få si.

Grønnsakssuppe med italienske aner

Dette trenger du for å lage grønnsakssuppe med italienske aner til 4 personer
2 små rødløk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
salt
2 gulrøtter
2 små neper
1 potet
3 stilker selleri
1 laurbærblad
1/4 ts tørkede chiliflak eller ½ fersk cili
5 dl grønnsakskraft eller -buljong
1 tomat
1 boks, 400 g, hermetiske hele tomater
nykvernet pepper
1 liten, ca. 300 g, sommerkål
1 boks, 400 g, hermetisk cannellinibønner
3 tykke skiver tørt brød
litt olivenolje til å ha over ferdig suppe

Grønnsakssuppe med italienske aner

Rens rødløkene og hvitløkfeddene og finhakk dem. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og en liten klype med salt. Saltet får løken til å ”svette”, som igjen gjør at løken ikke tar farge. La løken surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Grønnsakssuppe med italienske aner

Når jeg gjør meg skikkelig fore, skreller jeg gulrøttene, nepene og poteten og deler dem først i 1/2 cm tykke skiver og så i like brede terninger. Til hverdagsbruk, går det også veldig fint om terningene er litt større. Dette er en fin syssel for sultne skolebarn dersom det finnes i huset. Selleristilkene skjæres også i små terninger. Ha dette oppi kasserolle sammen med laurbærbladet og tørkede chiliflak. Fersk chili fjerner du frøene på før di finhakker og har i.

Har du hjemmelagd grønnsaksbuljong på lager, kan du gjerne bruke den her. Hvis ikke, koker du opp 5 dl vann og har i kasserollen sammen med grønnsaksfond eller –buljong tilpasset mengden med vann. Del tomaten i terninger og ha i sammen med de hermetiske tomatene. Kok opp suppa og la den koke i ca. 10 minutter til grønnsakene er myke. Klem i stykker de hermetiske tomatene. Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt som skal tilsettes avhenger av kraften eller buljongen.

Del sommerkålen i to og skjær den så i strimler. Ha i suppa de siste 4–5 minuttene. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem med kaldt vann før du har dem i kasserollen og lar dem koke med det siste minuttet.

Har jeg ikke tørt brød, bruker jeg å la skivene få en liten tur innom brødristeren før jeg river skivene i store, grove biter og fordeler i suppetallerkenene. Så heller jeg over suppa og topper det hele med noen gode dråper olivenolje.

Har jeg ikke tørt brød, bruker jeg å la skivene få en liten tur innom brødristeren før jeg river skivene i store, grove biter og fordeler i suppetallerkenene. Så heller jeg over suppa og topper det hele med noen gode dråper olivenolje.

Grønnsakssuppe med italienske aner

Grønnsakssuppe med italienske aner

 

4 kommentarer til “Grønnsakssuppe med italienske aner”

    • Hei Irene! Du kan egentlig bruke alle slags bønner. Og du kan bruke kikerter. Jeg kjøper bestandig med meg et lager, så bytter jeg på hva jeg bruker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon