Matkurs på Koster

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Matkurs på Koster

Med 9 matentusiaster og 3 kokker på plass lå alt til rette for en mathelg uten like på Koster utenfor Strømstad forrige helg. Og en maratonmathelg ble det. Vi var ikke før kommet av båten før råvarene til kveldens 4-retters var satt fram og vi kunne starte kokkeleringen. Det var restaurant Curtisen i Halden som arrangerte kurset. Curtisen er en av Østfolds beste restauranter, ja, kanskje den aller beste, og den ligger på festningen i Halden. Absolutt verdt et besøk! Fredag kveld lagde vi fireretters middag så snart vi hadde kommet oss på plass. På lørdagen var det hummerfiske som sto på dagsorden før ettermiddagens og kveldens kokkelering.

Matkurs på KosterHer er gjengen klare for hummerfiske!

Matkurs på Koster

Kaptein Johan er også klar!

Matkurs på Koster

Sjekk den sjøsprøyten! Vi ble skikkelig dusjet mange ganger alle sammen. Matkurs på KosterSkikkelig blid og fornøyd! Matkurs på KosterÈn eneste hummer var det vi fikk i alle de teinene vi sjekket. Matkurs på KosterHeldigvis hadde de litt mer proffe hummerjegerne hentet opp massevis dagen før, så kveldens fest var sikret! Og her er resultatet fra lørdagens kokkelering. Matkurs på KosterFørste forrett: Blåskjellsuppe med fennikel og gressløk. Lyst til å lære litt mer om hvordan du tilbereder blåskjell? Sjekk det ut her!Matkurs på KosterAndre rett var sjøkreps med sjøtangmajones og 3 ulike brokkoliversjoner. Matkurs på KosterSå var det klart for hummeren med kryddersmør, spinatpuré og jordskokkchips.

Matkurs på Koster

Fjerde rett, og det som var kveldens hovedrett, var vaktler med røde- og gule beter og fritert potetball av blå poteter.

Matkurs på Koster

Da var vi såpass i siget at det bare var å fortsette med rett nummer 5. Ulike oster med cognacmarinerte ferske fike og drue- og plommekompott.

Matkurs på Koster

Og til dessert lagde vi sjokolademousse med kandisert appelsinskall og kaniserte kirsebær, peanøttkrokan og hvit snø, som ble lagd av nøttebrunt smør og molekylært pulver som heter malto. Morsomt resultat.

Her er rettene vi lagde fredag kveld også.

Matkurs på Koster

Første rett var skalldyrpai med sjøkreps, reker og røkt laks, med pisket urterømme og salat til. Jeg lover å komme med en god paioppskrift om ikke lenge!

Matkurs på Koster

Andre rett var ovnsbakt regnbueørret med en topping av urter og massevis av før. Til den lagde vi ovnsbakte beter og en sellerirot- og persillerotpuré. Også skikkelig godt. Vil du lære mer om ulike tilberedningsmåter for ørret, kan du lese denne saken som jeg skrev tidligere i år.

Matkurs på Koster

Hovedretten var lammecarré med potet- og løkskiver bakt i god kraft og saltbakt hvitløk.

Matkurs på Koster

Og desserten var creme brulee med bringebær og rosmarin. Det lille hintet av rosmarin fungerer veldig godt i creme bruleen, så det kan du prøve deg på neste gang du skal lage det selv. Du finner oppskrift på en god creme brulee her.

 

 

 

3 kommentarer til “Matkurs på Koster”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon