Matkurs på Koster
Med 9 matentusiaster og 3 kokker på plass lå alt til rette for en mathelg uten like på Koster utenfor Strømstad forrige helg. Og en maratonmathelg ble det. Vi var ikke før kommet av båten før råvarene til kveldens 4-retters var satt fram og vi kunne starte kokkeleringen. Det var restaurant Curtisen i Halden som arrangerte kurset. Curtisen er en av Østfolds beste restauranter, ja, kanskje den aller beste, og den ligger på festningen i Halden. Absolutt verdt et besøk! Fredag kveld lagde vi fireretters middag så snart vi hadde kommet oss på plass. På lørdagen var det hummerfiske som sto på dagsorden før ettermiddagens og kveldens kokkelering.
Her er gjengen klare for hummerfiske!
Kaptein Johan er også klar!
Sjekk den sjøsprøyten! Vi ble skikkelig dusjet mange ganger alle sammen. Skikkelig blid og fornøyd!
Èn eneste hummer var det vi fikk i alle de teinene vi sjekket.
Heldigvis hadde de litt mer proffe hummerjegerne hentet opp massevis dagen før, så kveldens fest var sikret! Og her er resultatet fra lørdagens kokkelering.
Første forrett: Blåskjellsuppe med fennikel og gressløk. Lyst til å lære litt mer om hvordan du tilbereder blåskjell? Sjekk det ut her!
Andre rett var sjøkreps med sjøtangmajones og 3 ulike brokkoliversjoner.
Så var det klart for hummeren med kryddersmør, spinatpuré og jordskokkchips.
Fjerde rett, og det som var kveldens hovedrett, var vaktler med røde- og gule beter og fritert potetball av blå poteter.
Da var vi såpass i siget at det bare var å fortsette med rett nummer 5. Ulike oster med cognacmarinerte ferske fike og drue- og plommekompott.
Og til dessert lagde vi sjokolademousse med kandisert appelsinskall og kaniserte kirsebær, peanøttkrokan og hvit snø, som ble lagd av nøttebrunt smør og molekylært pulver som heter malto. Morsomt resultat.
Her er rettene vi lagde fredag kveld også.
Første rett var skalldyrpai med sjøkreps, reker og røkt laks, med pisket urterømme og salat til. Jeg lover å komme med en god paioppskrift om ikke lenge!
Andre rett var ovnsbakt regnbueørret med en topping av urter og massevis av før. Til den lagde vi ovnsbakte beter og en sellerirot- og persillerotpuré. Også skikkelig godt. Vil du lære mer om ulike tilberedningsmåter for ørret, kan du lese denne saken som jeg skrev tidligere i år.
Hovedretten var lammecarré med potet- og løkskiver bakt i god kraft og saltbakt hvitløk.
Og desserten var creme brulee med bringebær og rosmarin. Det lille hintet av rosmarin fungerer veldig godt i creme bruleen, så det kan du prøve deg på neste gang du skal lage det selv. Du finner oppskrift på en god creme brulee her.
Vilka fina kort,det ser sååå gott ut allting!!proffsigt!www.sportochspelkocken.se
Tusen takk. Så hyggelig 😉
Dette så fantastisk ut og veldig inspirerende. Vakkert elegant og riktig smakfullt. allsidig meny. Må ha vært litt av en opplevelse. Natur,råvarer og lærerike dialoger. Følger med!