Kjempegode muffins med squash og ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegode muffins med squash og ost

Skal du på tur i påska? Da er disse muffinsene perfekte å ta med seg. De er egentlig helt perfekte å ta med seg fra kjøkkenbenken og bort til kjøkkenbordet også, dersom du ikke har noen utfluktsplaner, bare så det er sagt. Disse går vel inn i kategorien matmuffins, fulle som de er av havregryn, squash og ost. De er lette og luftige, og har en rundt og god smak. Jeg bruker en ost med litt smak i, gjerne en Jarlsberg, for å gi dem et piff i smaken. En kraftig cheddar passer også godt.

De er veldig kjappe å lage. Her får de følge av rykende varm sjokolade og søte, klissete marshmallows. Perfekte kombinasjoner med andre ord.

Kjempegode muffins med squash og ost

Dette trenger du for å lage 12 muffins med squash og ost
250 g hvetemel
50 g lettkokt havregryn
2 ½ ts bakepulver
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
150 g squash
150 g hvitost, gjerne med litt smak
2 store egg
2 dl H-melk

Sett stekeovnen på 180 grader. Kle et muffinsbrett med papirformer eller lag former selv av bakepapir. Klipp ut kvadrater på 13 x 13 cm og plasser i muffinsbrettet.

Kjempegode muffins med squash og ost

Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, salt og pepper i en bolle. Bruk en visp slik at du fjerner alle melklumper. Riv både squashen og osten på den grove siden av rivjernet og bland det inn sammen med resten av det tørre. I en annen bolle pisker du lett sammen eggene og melka før du heller det i bollen med resten av ingrediensene. Rør det hele kjapt sammen. Ikke rør mer enn høyst nødvendig.

Kjempegode muffins med squash og ost

Fordel røra i muffinsformene og sett brettet på nest nederste rille i stekeovnen. Jeg bruker bestandig en isskje til den jobben. Stekes i ca. 25 minutter. Stikk en tynn grillpinne el. i en av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, tar du brettet ut av ovnen og lar muffinsene avkjøles på en bakerist.

Kjempegode muffins med squash og ost

Dette trenger du for å lage varm sjokolade med marshmallows til 4 personer
8 dl H-melk
½ ts vaniljesukker
2 ts honning
150 g mørk sjokolade
12 marshmallows

Ha melk, vaniljesukker og honning i en tykkbunnet kjele og kok opp. I mellomtiden finhakker du den mørke sjokoladen og har den over i en bolle. Hell den kokende melka over og rør til sjokoladen har smeltet. Fordel det i romslige 4 kopper og legg i marshmallowsene.

Kjempegode muffins med squash og ost

Skal du ha den med deg ut på tur, heller du kakaoen over i en termos og tar med marshmallowsene i en pose. Da kan du ta med noen ekstra også som du kan træ på en grillpinne og grille over turbålet. Deilig!

Kjempegode muffins med squash og ost

Det er litt kvalmt og veldig godt med grilla mashmallows. Kan bare ikke spise for mange.

Kjempegode muffins med squash og ost

Klar for tur?

Kjempegode muffins med squash og ost

Husk at både muffins og varm sjokolade er godt å spise hjemme ved kjøkkenbordet også!

Kjempegode muffins med squash og ost

Har du lyst til å prøve deg på en annen morsom muffins, kan må du prøve deg på disse små muffinspaiene med kylling!

10 kommentarer til “Kjempegode muffins med squash og ost”

    • Det har jeg ikke prøvd, Ingrid, så du får nesten bare prøve det ut selv. Jeg bruker ikke så mye havremel selv, så jeg vet ikke helt hvordan det er å bake med.

  1. Disse ser kjempegode ut! Jeg må bake uten egg, har en liten egg-allergiker i hus. Tror du man bare kan sløyfe egg i denne oppskriften, evt bruke «egg replacer»?

    • Du må nok bruke en eggerstatter, tror jeg, Mari. Jeg vet ikke om den har noen heveevne, som et vanlig egg. Dersom ikke, bør du nok også tilsette litt mer bakepulver. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon