Noen ganger er sjokolade på sjokolade på sjokolade det eneste riktige! Ikke sant? Akkurat så saftige og myke som gode muffins skal være og med akkurat så mye sjokolade som sjokolademuffins bør ha. Akkurat sånn er disse!

Og det var litt morsomt da jeg serverte en nystekt muffins til min amerikanske venn – som kan sine cupcakes, han er jo tross alt oppvokst i USA – hans umiddelbare reaksjon var nemlig som følger: «Oh my God! This is so good that I need to scrape the paper with my teeth!»

Og det er jo vitterlig den reaksjonen alle vi som lager mat ønsker å få? 🙂

Jeg tenker at disse er supre å lage til Halloween også! Og kjøper du inn en ekstra pose med Dumle, har du både litt til kokken mens du holder på – bestandig viktig med prøvesmaking – og du har litt å gi til de skumle små som ringer på døra 31. oktober.

Saftige sjokolademuffins med Dumle

12 muffins

100 g mørk sjokolade, gjerne med 70 % kakaoinnhold
100 g smør
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss (30 g) kakao
¼ ts flaksalt
75 g hvetemel
2 egg
75 g rømme
1 pk Dumle, 190 g – + evt. 1 pakke til om du vil ha litt ekstra til pynt

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle et muffinsbrett med papirformer.

Smelt sammen sjokolade og smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker, vaniljesukker, bakepulver, kakao, salt og hvetemel til du har en klumpfri røre. Rør inn eggene, ett og ett om gangen, så rømmen.

Du trenger 12 hele dumle for å dytte ned i røren. Resten av dem deler du i mindre biter og rører inn i røren. Fordel så røren i muffinsformene.

Stek muffinsene først i 5 minutter på 225 grader, så skrur du ned varmen til 175 grader og steker videre i ca. 15 minutter.

La dem avkjøles litt i muffinsformen før du legger dem over på en bakerist.

Her har jeg også delt opp litt ekstra med Dumle og strødd over muffinsene når de er avkjølte.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *