Oh la la! Sjokoladecookies er og blir en sann vinner! Hver eneste gang!

I denne utgaven bruker jeg ganske store biter med melkesjokolade i kjeksene, sånn at man får herlige munnfuller av myk sjokolade når man spiser kjeksene. 

LES MER! Sånn lager du litt sunnere cookies med grovt mel og solsikkekjerner

Chocolate chip cookies

til ca. 20 cookies

125 g romtemperert smør
50 g hvitt sukker
75 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
160 g hvetemel
¼ ts bakepulver
1 egg
150 gplate – 145 g Fazer melkesjokoladeplate med Dumle

Sett stekeovnen på 190 grader over og undervarme og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smør og alle de tre sukkervariantene i en miksebolle og pisk det luftig. Det tar 3-4 minutter.

Ha i egget og pisk det inn.

Så har du i hvetemelet og bakepulveret og rører det inn også. Bare rør til det er blandet inn, ikke mer enn nødvendig.

Hakk opp sjokoladeplaten og rør inn alle bitene. Det bruker jeg å gjøre med en slikkepott.

Fordel deigen i 20 like store kuler. Har du en liten isskje, er den fin å bruke til dette. Eller du kan bruke to teskjeer. Samme hva du bruker, er det lurt å klemme kulene litt flate med hånden før du setter ett og ett brett inn i stekeovnen på nest nederste rille. Jeg steker dem i 12 minutter.

Ta ut brettet og la kjeksene ligge rolig i noen minutter før du legger dem over på en bakerist og lar dem avkjøles der.

.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei!!
    Jeg ønsker å melde meg AV deres mail-liste. Ser ikke ut som det er like lett som å mld seg PÅ… Hvordan gjør man det?

    • Du kan melde deg av nyhetsbrevet nederst på brevet, Birgitte. Nå har jeg meldt deg av 🙂 God påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *