Bursdagsmuffins!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bursdagsmuffins!

Muffins er alltid en stor favoritt når det er barneselskap her hos oss. Og det tror jeg det er ganske mange andre steder også.

Nå trenger det ikke å være selskap for at både store og små har lyst på disse sjokolademuffinsene hvor det ligger gjemt en aldri så liten overraskelse midt inni. Her putter vi nemlig en Smil-sjokolade i hver muffinsform, så får du en flytende godsak når du biter i muffinsen.

Bursdagsmuffins!

Dette trenger du til 12 muffins
50 g kokesjokolade
50 g smør
2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
12 smil (1 rull)
1 eggehvite
ca. 150 g melis

Sett stekeovnen på 225 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Her bruker jeg en sjokolade med rundt 50% kakao. Brekk sjokoladen i mindre biter, og smelt den sammen med smøret i mikrobølgeovn eller over vannbad. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Hell den smeltede sjokoladen og smøret oppi eggedosisen i en tynn stråle mens miksmasteren fremdeles går. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha det oppi bollen sammen med melken. Rør til du har fått en glatt røre.

Fordel røren i de 12 muffinsformene og dytt en smil nedi hver. Stekes midt i ovnen i 10 minutter. Hvelv dem ut av formene og la dem avkjøles på en bakerist.

Når muffinsene er avkjølt, lager du melisglassuren. Bland eggehviten og melisen til du får en helt glatt glassur. Fordel glassuren over muffinsens.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon