Fantastisk gode sjokolademuffins!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fantastisk gode sjokolademuffins!

Er du glad i sjokolade? Da bare MÅ du lage disse melfrie sjokolademuffinsene! Du kommer til å elske dem! Garantert!

Du trenger bare 4 ingredienser for å lage dem: smør, sjokolade, egg og sukker er alt som skal til for å lage disse herlighetene. Og så is, da hvis du vil servere det til. Og det må du gjerne gjøre. Alle vi som er glade i sjokolade vet jo hvor godt lunken sjokoladekake og is er sammen!

Ettersom muffinsene ikke innholder noe mel, på samme måte som denne supergode sjokoladekaken, kommer de til å ramle ned på midten når du tar dem ut av stekeovnen. Det er på en måte en del av sjarmen. Og det er jo nettopp denne gropen som er som skapt for en god kule med is.

Jeg ønsker deg en deilig sjokoladefylt dag!

Fantastisk gode sjokolademuffins!

Dette trenger du for å lage 12 melfrie sjokolademuffins
50 g smør
125 g mørk kokesjokolade
4 egg
75 g sukker
sjokoladeis til servering

Sett stekeovnen på 160 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer eller smør dem med litt smør.

Smelt sammen smør og sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vannbad er når du koker opp litt vann i en kasserolle og så henger en bolle over, som ikke når ned i vannet, hvor sjokoladen og smøret er. Ta det av varmen og rør det sammen.

Del eggene og ha eggehvitene i miksmasteren. Pisk til det begynner å danne seg hvite topper. Da tilsetter du halvparten av sukkeret og pisker videre til de har blitt stive. Ha dem over i en annen bolle. Ha eggeplommene og resten av sukkeret i miksmasterbollen og pisk det til eggedosis, det tar 6-7 minutter. Hell så i den smeltede sjokoladeblandingen mens mikseren fremdeles går.

Til slutt skjærer du inn de stivpiskede eggehvitene. Ta først en klatt og rør den skikkelig inn før du har i resten av eggehvitene og rører dem inn med store og kontante bevegelser. Fordel røra i de 12 muffinsformene.

Sett forma på nest nederste rille i stekeovnen. Skru ned varmen til 150 grader samtidig som du setter inn brettet. Stekes i 22-25 minutter.

Fantastisk gode sjokolademuffins!

Her serverer jeg halvveis lunkne sjokolademuffins med en god sjokoladeis med skikkelige sjokoladeklumper i.

Nam!

Fantastisk gode sjokolademuffins!

 

 

Følg gjerne Fru Timians matblogg også i andre sosiale medier.

Fantastisk gode sjokolademuffins!

5 kommentarer til “Fantastisk gode sjokolademuffins!”

  1. Kan man lage røra på dagen og steke dem senere når gjestene er på plass? Hvordan få de perfekt som en dessert etter middag?

    • Det tror jeg nok går dårlig, Marte! Har ikke prøvd det, men antar at luften vil forsvinne ut av røren når de står så lenge, og at du ender opp med noen muffins som ikke hever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon