Sjokolademuffins med marengstopping

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokolademuffins med marengstopping

Disse sjokolademuffinsene er som skapt til hvilken som helst fest. Se for deg dette: saftige muffins, høye marengshatter og glasur av mørk sjokolade. Her er det bare én ting å si: Lag, spis og nyt!

Originalopskriften har jeg fra Martha Stewart.

Sjokolademuffins med hatt

Dette trenger du for å lage 12 sjokolademuffins med høye hatter

Muffinsrøre
50 g kokesjokolade
50 g smør
2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk

Marengs
2 3/4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts honning
5 eggehviter
1/2 dl vann

Sjokoladetrekk
225 g mørk sjokolade
1 3/4 dl fløte
2 1/2 ts kakaopulver
2 1/2 ts sirup
35 g smør
1 1/2 ss sukker
ev. strøssel til pynt

Sjokolademuffins med hatt

Stekes på 225 grader i 10 minutter.

Sett muffinsformer i et muffinsbrett

Brekk sjokoladen i mindre biter, og smelt den sammen med smøret i mikrobølgeovn eller over vannbad. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Hell den smeltede sjokoladen og smøret oppi eggedosisen i en tynn stråle mens miksmasteren fremdeles går. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha det oppi bollen sammen med melken. Rør til du har fått en glatt røre.

Hvis du bruker bare muffinsformer, kan det være lurt å la dem være doble, slik at de bedre holder på fasongen. Fordel røren i de 12 muffinsformene og sett muffinsbrettet midt i stekeovnen.

La muffinsene avkjøles helt før du har på ”hattene”.

Glasuren skal du varme opp i vannbad, så du må bruke en bolle som både tåler varme og som du kan vispe i etterpå. Du trenger et termometer til oppvarmingen.

Kok opp vann i en kasserolle. Ha alle ingrediensene til marengsen i en bolle og sett bollen oppi kasserollen. Knekk eggehvitene ett og ett i et glass først, sånn at du forsikrer deg om at det ikke blir med noe av eggeplommen. Sett steketermometeret i bollen og rør rundt til massen har blitt 70 grader. Da tar du bollen ut av kasserollen og setter den rett over i miksmasteren, og visper på full styrke til massen har blitt helt avkjølt. Det tar 10–15 minutter. Nå skal marengsen være blank og fin, og kjennes litt seig i konsistensen.

Ha marengsen i en kakesprøyte og lag høye hatter på muffinsene.

Del sjokoladen til sjokoladetrekket i mindre biter og ha alle ingrediensene oppi en bolle. Bruk en bolle som passer til en kasserolle, uten at bollen ramler nedi. Fyll noen cm med vann i kasserollen og sett bollen over. Rør rundt hele tiden mens alt smelter. Bruk en tresleiv eller slikkepott og rør med rolige bevegelser. Du skal ikke piske inn luft i glasuren.

Når alt har smeltet og du har en glatt og litt tykk glasur, tar du den av varmen. Hvis det er noen små klumper i den, kan du helle den gjennom en sil. La den avkjøles i 2 minutter før du starter med dyppingen. Vær ganske bestemt i bevegelsene når du dupper muffinsene kjapt ned i sjokoladen. Sett dem på en ris og la dem renne av før du eventuelt strør over strøssel til pynt.

Sjokolademuffins med hatt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon