Cupcakes med kokos og marengsglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 12

Cupcakes med kokos og marengsglasur

Jepp! Her kommer det en ny muffinsoppskrift på bloggen! Denne gangen er det muffinsversjonen av denne gode og populære kokoskaken!

Jeg er glad i å lage muffins, eller cupcakes, når det ikke er så mange som skal ha kake (selv om jeg bestandig lager 12 muffins, som er fult muffinsbrett) eller rett og slett når jeg har lyst på noen små godbiter.

Disse muffinsene er lette å lage og de bruker å forsvinne ganske så fort fra serveringsfatet.

I tillegg til å bruke massevis av vanlig kokosmasse på toppen av muffinsene, bruker jeg kokosflak. Det får du kjøpt i en del velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker. Men, det går altså veldig greit å bare bruke vanlig kokosmasse.

I stedenfor å lage en vanlig marengs til glasur på muffinsene, lager jeg en sveitsisk marengs. Da varmer man opp ingrediensene før man pisker marengsen kald og glatt. Det gir en mer stabil marengs, og den passer derfor ekstra godt å ha som glasur på disse cupcakene.

God bakst til deg!

Ingredienser

Muffinsene
150 g smør romtemperert
150 g sukker
200 g hvetemel
0.5 ts bakepulver
0.25 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 eggeplomme(r)
1.25 dl kokosmelk
1 skvis sitron
100 g kokosmasse

Sveitsisk marengs
3 eggehvite(r)
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss vann

Strøssel
50 g kokos

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle et muffinsbrett med muffinsformer. Eventuelt sett to former i hverander om du ikke har et muffinsbrett.

Ha smør og sukker i et miksebolle og pisk til det blir luftig og litt hvitere i fargen. Har du en flatpisk på kjøkkenmaskinen er den fin å bruke her.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og vaniljesukker i en bolle og egg og eggeplommer i en annen. Ha i eggene og pisk dem inn. Så har du i det tørre og kokosmelken og pisker den inn. Jeg bruker helfet kokosmelk og jeg rister den godt før jeg åpner boksen. Ha i sitronsaften og kokosmassen til slutt.

Fordel røren i muffinsformene og stek muffinsene i ca. 18 minutter Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, tar du ut brettet. Hvis ikke, lar du dem steke videre i 2 minutter før du sjekker igjen.

Hvelv muffinsene forsiktig ut av brettet og la de avkjøles på en bakerist.

En sveitsisk marengs skiller seg fra en vanlig marengs med at ingrediensene blir varmet opp før det piskes opp til marengs. Oppvarmingen gjør at marengsen blir mer stabil i konsistensen.

Ha alt til marengsen i en stålbolle. Jeg bruker piskebollen til kjøkkenmaskinen. Nå skal du varme opp dette over vannbad. Det betyr at du koker opp litt vann i en kjele og setter bollen oppi kjelen. Bollen skal henge på kanten og ikke nå ned til vannet.

Pisk med en håndvisp mens massen varmes opp til 60 grader. Du trenger ikke å vispe kraftig, bare vær sikker på at massen er i bevegelse hele tiden. Om du ikke har et termometer, kan du sjekke massen med fingrene. Ta litt av massen mellom to fingre og gni dem sammen. Om du nå ikke kjenner noen sukkerkuler mellom fingertuppene, er det klart for pisking.

Bruker du piskebollen hele tiden, fester du den bare til kjøkkenmaskinen og pisker til massen har blitt kald. Det tar 6-7 minutter. Bruker du en annen bolle til oppvarming, heller du massen over i piskebollen og pisker ca. like lenge.

Ha marengsen over i en spøytepose og fordel den over de avkjølte muffinsene. Ha kokosen i en bolle. Dypp cupcakene i kokosen.

2 kommentarer til “Cupcakes med kokos og marengsglasur”

  1. Hei! Kokosmuffinsene ser gode ut. Det står 1225 g sukker i glasuren. Regner med at det skal være 125 g?
    Hilsen fra Thora Rian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon