Frokostmuffins med blåbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokostmuffins med blåbær

Dette er hva jeg kaller herlig helgefrokost! Muffinsene fungerer også veldig godt til kveldsmat på en hel vanlig kveld. De er skikkelig sunne og gode. Her i huset spiste 15-åringen nettopp 5 stykker til kveldsmat!

Selv om vi spiser mengder med banan hjemme hos oss, hender det både titt og ofte at det blir liggende noen brune bananer på kjøkkenbenken. Når jeg er flink, deler jeg dem opp og fryser ned, så er de klare til å bli brukt i smoothie. Ellers bruker jeg dem særdeles gjerne i disse frokostmuffinsene! Bananen er med på å gjøre dem ekstra saftige.

For å sette en ekstra spiss på smaken, kan du gjerne koke blåbærsyltetøy å servere til. Jeg bruker bare å kjøpe en pose med frosne blåbær i butikken og ha dem i en kjele sammen med litt sukker. Da har jeg herlig syltetøy 5 minutter senere.

Her kan du også se at jeg lager disse muffinsene på livesendingen min, som jeg bruker å ha på Facebooksiden min hver mandag klokken 15!

Oppskrift på frokostmuffins med blåbær
12 muffins

1 stor moden banan
2 egg
½ dl oliven- eller rapsolje
1 ½ dl naturell yoghurt eller kesam
2 ss flytende honning
50 g pekannøtter eller valnøtter
1 ts vaniljesukker
1 ½ ts natron
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts kanel
200 g fullkornshvetemel eller fint sammalt hvetemel
50 g store havregryn
25 g sesamfrø
200 g blåbær – her bruker jeg amerikanske blåbær

Blåbærsyltetøy
400 g blåbær – skogsblåbær
125 g sukker

Til servering
yoghurt naturell eller kesam

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.

Mos bananen i en bolle med en gaffel. Ha i eggene og oljen, yoghurten eller kesamen og den flytende honningen og pisk det lett sammen. Har du bare fast honning, varmer du den opp før du har den i og blander den inn.

Grovhakk pekan- eller valnøttene før du har halvparten av dem i bollen sammen med resten av ingrediensene. Rør det kjapt sammen. Muffinsene blir luftigst og best hvis du barer rører det kjapt sammen. Det går helt fint om det er noen klumper igjen.

Fordel muffinsrøreren i formene. Jeg bruker bestandig en isskje til å fordele muffinsrøre. Du vet sånn litt gammeldagse isskjeer som har en ståltråd inni selve skjeen som er med på å føre røren (eller isen) ut av skjeen. Du kan også bruke to skjeer. Dryss resten av nøttene på toppen.

Stek muffinsene i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne for å sjekke om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av muffinsene. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdige. Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist, og la dem bli avkjølt.

Ha blåbærene og sukkeret i en kjele og kok opp. La det koke i 4–5 minutter, til det tykner litt. Jeg bruker å knuse noen av bærene med en gaffel under kokeprosessen.

Server muffinsene med kesam og blåbærsyltetøy.

 

2 kommentarer til “Frokostmuffins med blåbær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon