Saftige blåbærmuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige blåbærmuffins

Jeg har hatt denne oppskriften på trykk tidligere også, men den er så god at jeg setter den gjerne på igjen mange flere ganger! Er du ferdig med årets blåbærturer eller har du planer nå i helga? Her har du supersaftige muffins du kan bruke blåbærene til. Skulle du være av typen som ikke har lyst, tid eller anledning til å gå på blåbærtur, kan du gjerne bruke amerikanske blåbær som de selger i butikken. Det er det jeg har brukt på bildet her. Bruker du norske skogsblåbær, som jeg må si er bedre enn de amerikanske, blir muffinsene mer blå gjennom det hele.

God bakst!

Saftige blåbærmuffins

Dette trenger du til 12 muffins
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
175 g brunt sukker
100 g smør
2 egg
1 ½ dl matfløte
1 dl matyoghurt
100 g blåbær, ferske eller frosne

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Sett muffinsformer oppi et muffinsbrett.

Muffins som dette er virkelig fort gjort å lage. Den krever ingen miksmaster og nesten ingen rørejobb med bare håndkraft heller. Noen runder med sleiva er det eneste som skal til.

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, fløte og yoghurt og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen. Rør forsiktig inn blåbærene.

Fordel røren i muffinsformene. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å ha muffinsformene doble slik at de holder fasongen.

Plasser muffinsbrettet, eller løsformene oppå et stekebrett og stek muffinsene på nest nederste rille. Bruk en bakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige mens hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen flere minutter i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

10 kommentarer til “Saftige blåbærmuffins”

  1. Disse muffinsene ble fantastisk gode, takk for delingen! Jeg brukte glutenfritt mel, noe som funket utmerket – så disse kan absolutt anbefales også til oss som ikke tåler gluten.

  2. Jeg har også prøvd oppskriften i dag og det ble ikke noen røre, den ble såpass fast i konsistensen at jeg faktisk kunne ha trillet ut deigen til (litt klissete) boller. Jeg tilsatte en del melk for å i det hele tatt å en konsistens som tillot meg å røre inn blåbærene. Jeg har 40 års erfaring med baking og ingrediensene ble nøye veid opp med gramvekt. Det er ikke noe væske som er avglemt i oppskriften da?? Melk for eksempel.

    • Hei Nils! Denne røren er ganske fast, men skal ikke være som en deig. Det er matfløte og yoghurt som væske i røren, og det bruker å funke. Til disse bruker jeg ikke fast, gresk yoghurt, men forholdsvis flytende naturellyoghurt. Bra at du tilsatte litt selv, da. Håper de smakte 🙂

    • Hei Cecilie!
      Ja, det kan du sikkert. Jeg vet ikke hvor mye du trenger da. Jeg har veldig liten erfaring med bruk av sukrin, men det finnes sikkert noen tabeller som forteller hvor mye sukrin som trengs for å erstatte f.eks 100 g sukker. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon