Bringebærmuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Bringebærmuffins

På en av mine scrollinger nedover Instagramfeeden min i sommer kom jeg over en eller annen side – som jeg nå har glemt hvem var – som hadde tatt en test på 4 av de mest populære blåbærmuffinsene på Google. Oppskriftene som ble testet var fra Ina Garten, Martha Stewart, en jeg ikke husker i farta og fra Smitten Kitchen. Jeg følger alle disse tre fra før av også, så det var spennende å se hvem av dem som gikk av med seieren. Og det var det Smitten Kitchen som gjorde. Så da måtte oppskriften testes!

Ettersom vi nå har bringebærsesong, gjorde jeg om oppskriften hennes til bringebærmuffins. Jeg justerte den også litt ettersom jeg ville lage den til å passe til 12 muffins og ikke 9, som hun hadde. De fleste muffinsbrett som selges her hjemme på bjerget er med 12 hull og da er det mest praktisk, synes jeg. Og for å få «normale» gramvekter å forholde seg til, har jeg altså justert litt. Noe opp, noe ned og noe er tilsatt ekstra. Men, originalen tilhører altså Smitten Kitchen.

Jeg har laget med både ferske og frosne bringebær og begge deler fungerer like godt. Bruker du frosne, er det best å blande dem inn i røren mens de fremdeles er frosne.

En av de tingene som er superdeilig med denne oppskriften, er at du rører alle ingrediensene sammen i én og samme bolle. Her trengs det ingen kjøkkenmaskin.

Ingredienser

Muffinsene
100 g smør
125 g sukker
2 egg
225 g gresk yoghurt
0.5 dl melk
1 sitronskall
250 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
0.25 ts natron
325 g bringebær
4 ss brunt demerarasukker

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og plasser papirformer i et muffinsbrett.

Smelt smøret og hell det over i en arbeidsbolle sammen med sukkeret. Rør det sammen. Ha i eggene, yoghurten og melken og rør det sammen.

Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av et rivjern og har i bollen sammen med hvetemel, bakepulver og natron. Bland.

Rør inn bringebærene til slutt. Prøv å rør litt forsiktig sånn at ikke alle bærene går helt i stykker.

Fordel røren i muffinsformene. Det blir ganske så fulle former. Dryss over demerarasukkeret til slutt.

Sett brettet i stekeovnen – når du steker på varmluft spiller det ingen rolle hvor i stekeovnen du setter brettet – og stek i 27-30 minutter. Bruk gjerne en kakepinne for å sjekke om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt ned i én av muffinsene. Kommer den tørr ut igjen, er muffinsene ferdige. Om ikke, steker du i noen minutter til.

Hvelv dem ut av muffinsbrettet og la de avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon