Superkjappe blåbærmuffins
Å lage muffins uten ferdigkjøpt pulverblanding fra butikken, er superkjapt! De blir dessuten superdupergode!
Denne oppskriften bruker jeg veldig mye når jeg skal lage muffins i ulike varianter. Noen ganger tilsetter jeg kakao eller smeltet sjokolade, noen ganger bruker jeg sitronsaft istedenfor limesaft og noen ganger bruker jeg yoghurt eller surmelk istedenfor vanlig melk. Dette er, som du skjønner, en veldig god baseoppskrift som du kan jobbe deg ut i fra.
Noen småting det er viktig å ta med seg hvis du ønsker å finne dine egne varianter ut fra denne:
1. Så lenge som det brukes natron i oppskriften, må du ha med en eller annen ingrediens som er sur. Enten sitrpn- eller limesaft, surmelk, rømme eller yoghurt.
2. Det luftigste resultatet får du når du rører så lite som overhode mulig i røren.
3. Forholdet mellom vått og tørt bør være forholdsvis det samme som i denne.
Dette trenger du for å lage 12 superkjappe blåbærmuffins
60 g smør
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
150 g sukker
150 g blåbær
skall og saft av 1 lime
1 1/4 dl melk
1 egg
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med papirformer.
Smelt smøret. Bland alt det tørre i en bolle, inklusive blåbærene. Pisk lett sammen limesaften, melken og egget og hell det over det tørre. Hell også over det smeltede smøret. Rør det kjapt sammen.
Fordel røren i muffinsformene.
Sett formen på en rist på nest nederste rille i stekeovnen. Stek muffinsene i 12-15 minutter. Stikk en tynn kakepinne i én av muffinsene for å sjekke om de er ferdige. Kommer kakepinnen tørr ut, er muffinsens ferdige.
Hvelv muffinsene ut av formene og over på en bakerist og la dem avkjøles der.
Her har jeg brukt amerikanske blåbær. Du kan gjerne bruke norske skogsblåbær. Da blir muffinsene blåere over det hele, men de smaker enda bedre!
Deilige muffins:-) Vått ble blandet med tørt, knapt 9 runder med sleiven og vips var blandingen klar. Kan ikke bli enklere…
Så bra at de falt i smak, Tone! Ja, det er ikke noen grunn for å kjøpe ferdige pakker når det går så kjapt å lage dem selv 🙂