Morellmuffins!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Morellmuffins!

Barndommens sensommere var bestandig fulle av moreller. Onkel brukte å kjøre traktoren bort til de staselige bærtrærne lengst borte i den store gårdshagen. Så klatret vi opp på lesseapparat  og traktortak og spiste alt hva magen orket og mer til.

Nå bruker jeg til tider store summer på de butikkjøpte bærene og de er verdt hver eneste krone.

Her får de følge av ricottaost, smør og egg og blir deilige, smakfulle muffins. Før jeg kommer til oppskriften, vil jeg gi deg noen alternativer. Ricotta kan erstattes av en lik blanding av cottage cheese (som moses med en food processor) og crème fraîche eller crème fraîche og naturell kremost. Og så kan du selvfølgelig erstatte morellene med kirsebær.

Morellmuffins!

Til 12 ostekakemuffins med moreller
250 g ricotta, ev. cottage cheese og crème fraîche
2 store egg
150 g melis
200 g hvetemel
1 1/2 dl H-melk
150 g moreller + 12 hele moreller

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer. Her har jeg klippet ut vanlig bakepapir i kvadrater på ca. 12,5 x 12,5 cm som jeg har lagt i brettet.

Ha ricottaen, eller den ostemassen som du bruker, i en bolle sammen med eggene og melisen og pisk det kjapt sammen. Tilsett hvetemelet og melka og pisk til du har en klumpfri røre.

Har du en kjekk anordning som fjerner steinene på morellene, bruker du den. Jeg har ikke det, så jeg deler dem i to, pirker ut steinen og deler hver halvdel igjen i to. Så blander du dem inn i røra.

Morellmuffins!

Fordel røra i muffinsformene før du stikker en hel morell, med stilk, halvveis ned i hver muffins. Sett brettet på nederste rille i stekeovnen og stek muffinsene i 20–25 minutter. De er ferdige når de har fått noen gyllenbrune flekker her og der og morellene ser ut som de har lyst til å sprette ut.

Morellmuffins!

Ta muffinsene ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist. Husk å gjør gjestene dine oppmerksomme på at det er stein i de hele morellene i midten.

Morellmuffins!

2 kommentarer til “Morellmuffins!”

  1. Hei! Bakte disse i dag, men de ble veldig kompakte…Hadde kanskje vært bedre med noe mer hevemiddel i?

  2. Hei Helene!
    Ja, du kan jo ha i litt hevemiddel dersom du ønsker å ha dem litt mer fluffig. Jeg har lagd dem for å ha litt ostekakekonsistens, derfor er de såpass kompakte som de er. Men, spennende å prøve med litt hevemiddel også 🙂
    Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon