New York ostekake med blåbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 20 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

New York ostekake med blåbær

Om du ikke har smakt en New York ostekake med blåbær, er det bare å glede seg! For denne kremete ostekaken er så god!

En New York cheesecake-style ostekake er bestandig stekte ostekaker som har kremost, og gjerne også noe rømme, i basen. Noe som gir en tykk og kremete, silkemyk konsistens. Og som er knallgodt!

Til denne varianten lager jeg en blåbærsaus som jeg fordeler i ostemassen før stekingen. En herlig smakskombinasjon!

De siste årene har jeg begynt å bake ostekakene mine i vannbad. Det sikrer en mer skånsom steking som igjen gjør at det er mindre sjanse for at ostekakene sprekker opp etter ferdig steking. Og så må du være litt tøff når du tar kaken ut av stekeovnen. For den skal fremdeles være litt skjelven i konsistensen når du tar formen ut av vannbadet og setter kaken til avkjøling.

LES MER! Her finner du oppskriften på en KLASSISK NEW YORK CHEESECAKE!

Ettersom du steker ostekaken i vannbad, må du kle formen utvendig med aluminiumsfolie slik at det ikke sniker seg inn noen vanndråper i kaken under stekingen.

Kos deg med baking og herlig ostekake!

Ingredienser

Kakebunnen
100 g smør
300 g digestive
0.5 ts kanel

Ostekakemassen
600 g naturell kremost
1 ts vaniljesukker
225 g finkornet sukker
4 dl seterrømme
3 egg
0.5 sitron

Blåbærsaus
150 g blåbær helst skogsblåbær
25 g sukker
1 ss maisenna
3 ss vann

Slik gjør du

Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 cm og sett stekeovnen på 155 grader varmluft.

Smelt smøret til kakebunnen. Ha kjeksene og kanelen i en food processor og kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Ha i smøret og kjør det raskt sammen. Hell det over i kakeformen og klem det sammen i bunnen og litt oppover kantene. 

Kle formen med aluminiumsfolie og sett den i fryseren i 10–15 minutter. 

Ha blåbær og sukker i en kasserolle og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Rør sammen maisenna og vannet før du heller det i blåbærsausen. La det kokes opp igjen før du setter det til side.

Ha kremosten i en miksebolle. Har du en flatpisk, bruker du den og kjører den rundt til osten er glatt og klumpfri. Ha i vaniljesummer og sukker og pisk det inn før du har i seterrømmen og pisker den inn også. Når jeg skriver pisk her nå, mener jeg ikke at dette skal piskes mye. Det skal egentlig barer røres kraftig og lenge nok til at alt blir blandet jevnt inn. 

Ha i eggene og rør dem inn. 

Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet og klemmer ut saften. Vend inn i røren.

Ta formen ut av fryseren og hell i halvparten av ostemassen. Fordel halvparten av blåbærsausen over i små dotter før du heller resten av ostemassen over der igjen. Sett formen i en langpanne og hell i nok kokende vann til at det går 3 cm oppover kanten. 

Stek kaken i 45–50 minutter. Den skal fremdeles være litt «dissete» i konsistensen i midten, men ganske så fast ut i kantene. Stekeovner er veldig forskjellig, så følg med. På noen stekeovner får den et lett gyllenbrunt skjær på toppen, mens den i andre ikke får det. 

Når du tar ut kaken, lar du den stå i vannbadet i 10 minutter før du setter den over på en rist til avkjøling. Settes i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. 

Resten av blåbærsausen serverer du til ostekaken.

5 kommentarer til “New York ostekake med blåbær”

  1. Digestive- kjeksene er litt vel søte og klebrige synes jeg. Halvblander med Kornmo- det blir bedre synes jeg. Blande inn kokte byggryn i kjøkkenmaskina blir også godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon