New York cheesecake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 15 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

New York cheesecake

Jeg elsker New York Cheesecake! Tykk og mektig, rund i smaken og smashing god! Jeg spiser den veldig gjerne akkurat som den er – uten et eneste bær eller en saus – og jeg nyter den gjerne med både jordbær på toppen eller en tykk blåbærsaus som helles over ved servering.

LES MER: Lag en herlig STEKT OSTEKAKE MED BLÅBÆR

En New York style cheesecake, er en stekt osstekake hvor man bruker store mengder med kremost. Noen oppskrifter har i tillegg sour cream i, og det bruker jeg også. Og jeg bruker bestandig seterrømme og fullfet kremost til kakene. Det gir akkurat den tyngden og fyldigheten som jeg elsker ved ostekaken.

Etter at jeg begynte å steke ostekaker i vannbad, har jeg aldri sett meg tilbake. Det å bruke vannbad under stekingen gir en mer skånsom baking som igjen betyr at det er mindre sjanse for at kaken sprekker opp når den har blitt avkjølt. For å forhindre at den sprekker opp, er det også viktig å ikke steke den for lenge. Det er derfor du skal ta den ut av stekeovnen mens den fremdeles er litt «dissete» i konsistensen i midten.

Bruker du en vanlig rundform med løs bunn, må du kle formen med aluminiumsfolie på utsiden før stekingen, sånn at det ikke trekker noe vann inn i kaken mens den stekes.

Gled deg til god kake! God bakst!

Ingredienser

Kakebunnen
100 g smør
300 g digestive
0.5 ts kanel

Ostekakemassen
600 g naturell kremost
1 ts vaniljesukker
225 g finkornet sukker
4 dl seterrømme
3 egg
0.5 sitron

Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 cm og sett stekeovnen på 155 grader varmluft.

Smelt smøret til kakebunnen. Ha kjeksene og kanelen i en food processor og kjør knivene rundt til det blir helt smulete. Ha i smøret og kjør det raskt sammen. Hell det over i kakeformen og klem det sammen i bunnen og litt oppover kantene. 

Kle formen med aluminiumsfolie og sett den i fryseren i 10–15 minutter. 

Ha kremosten i en miksebolle. Har du en flatpisk, bruker du den og kjører den rundt til osten er glatt og klumpfri. Ha i vaniljesummer og sukker og pisk det inn før du har i seterrømmen og pisker den inn også. Når jeg skriver pisk her nå, mener jeg ikke at dette skal piskes mye. Det skal egentlig barer røres kraftig og lenge nok til at alt blir blandet jevnt inn.

Ha i eggene og rør dem inn. 

Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet og klemmer ut saften. Vend inn i røren.

Ta formen ut av fryseren og hell i ostemassen. Sett formen i en langpanne og hell i nok kokende vann til at det går 3 cm oppover kanten. 

Stek kaken i 45–50 minutter. Den skal fremdeles være litt «dissete» i konsistensen i midten, men ganske så fast ut i kantene. Stekeovner er veldig forskjellig, så følg med. På noen stekeovner får den et lett gyllenbrunt skjær på toppen, mens den i andre ikke får det.

Når du tar ut kaken, lar du den stå i vannbadet i 10 minutter før du setter den over på en rist til avkjøling. Settes i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. 

Ett kommentar til “New York cheesecake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon