Stekt ostekake er en av mine definitive kakefavoritter! Jeg lurer egentlig på hvor mange kaker som egentlig kan få plass på favorittlista. Det er iallfall riktig så mange på min. Hvordan ser din kakefavorittliste ut? Skriv den gjerne ned på kommentarfeltet under.

Det er noe med den stekte ostemassen som får en helt silkemyk konsistens når den blir stekt. Oppskriften på denne kaken fant jeg i et britiske matmagasinet BBC Goodfood. Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften. Det som var nytt for meg, var stekemåten. vanligvis steker jeg en ostekake i litt over en time før jeg tar den ut av stekeovnen og lar den avkjøles. Denne steker jeg først på sterk varme i 10 minutter, skrir ned varmen og steker videre i 30 for så å avslutte det hele med å slå av varmen og la kaka stå i stekeovnen i 1 time. Du får full forklaring lenger ned i oppskriften. Jeg synes fremgangsmåten fungerte aldeles utmerket.

Stekt ostekake med blåbær

Dette trenger du for å lage stekt ostekake med  blåbær

Kakebunn
100 g smør
300 g Digestivekjeks

Blåbærsaus
100 g blåbær, helst norske skogsbær, kan være frosne
25 g sukker
1 ss maisenna
2–3 ss kald vann

Ostefyll
900 g kremost, helfet
3 dl creme fraiche, helfet
3 egg
250 g sukker
saft av ca. ¼ sitron

Stekt ostekake med blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en rundform på 26 cm i diameter.

Smelt smøret. Ha kjeksen i en food processor og kjør til det har blitt helt smulete. Ha i det smeltede smøret og bland det sammen. Fordel massen i bunnen av kakeformen og press det jevnt sammen.

Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ha blåbær og sukker i en kasserolle og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Rør sammen maisenna og vannet før du heller det i blåbærsausen. La det kokes opp igjen før du setter det til side.

Vask ut av food processoren før du har i alle ingrediensene til ostefyllet. Ikke ta all sitronsaften på én gang, men smak deg fram med den. Kjør knivene rundt til du har fått en jevn blandet masse. Du kan også bruke en vanlig miksmaster til dette.

Hell halvparten av ostefyllet over den forstekte bunnen. Så fordeler du halvparten av blåbærsausen, som nå egentlig ikke er en saus, men et ganske tykt syltetøy, i små ”dotter” utover ostekfyllet. Hell over resten av fyllet før du avslutter med nye blåbærdotter. Bruk skaftet på en skje til å dra blåbæreme litt utover.

Sett kaken på nest nederste rille i stekeovnen. Stek på 200 grader i 10 minutter. Senk varmen til 110 grader og stek videre i 30 minutter. Slå av stekeovnen, men la døren fremdeles være lukket, og la kaken stå i 1 time før du tar den ut. Resultatet av denne måten å steke på, blir en helt silkemyk ostekake.

Stekt ostekake med blåbær

Nyt ostekaken!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Jeg må ha gjort et eller annet veldig feil da jeg lagde denne i dag, for hele kaken bare fløt utover og ble en sørpe. (forøvrig en god sørpe som barna elsket, men ikke så innbydende.:) Brukte kremost for baking, men synes det ble veldig mye ost… Kanskje jeg burde stekt den litt lenger?
  Ellers prøver jeg oppskriftene dine hver uke og er super fornøyd!

  • Jeg har akkurat samme erfaring. Det skal innroemmes at jeg ikke hadde tid til aa vente en full time etter aa ha skrudd av ovnen, men jeg kan ikke tenker meg at den hadde rukket aa stivne paa den lille gjenvaerende tiden uansett. En ting jeg gjorde som kanskje var feil var aa senke temperaturen (ved aa ha ovnsdoeren aapen) fra 200 til 110 grader. Det er kanskje ikke meningen?

   • Hei Truls!
    Så dumt at kaken ble for løs. Det er ikke meningen at du skal åpne stekeovnsdøren under prosessen, bare senke temperaturen mens døren er lukket. Da vil varmen senkes mye tregere enn når du åpner døren. Så, det er nok gode muligheter for at problemet ligger der.
    Ostekaken er veldig god, så jeg håper du har lyst til å prøve den en annen gang 🙂

 2. Hei Elise!
  Din erfaring minner meg veldig mye om første gangen jeg lagde stekt ostekake for mange år siden. Jeg skulle ha jentelag, men kaka bare fløt utover salongbordet da jeg skjærte i den.
  Du har nok stekt den for kort tid. Kaka skal være litt dissete i konsistensen når du tar den ut av stekeovnen, men allikevel kjennes ganske fast. Lykke til ved neste forsøk.

 3. Hei.
  Laget denne kaken og fikk utrolig mye skryt. Men så var den jo kjempegod også. Smeltet i munnen. Takk for oppskriften.

 4. Første gang jeg har stekt ostekake,men blir definitivt ikke den siste !!
  Nydelig !
  Måtte bare steke litt lenger på 110 grader, og lot den stå i ovnen i nesten 1,5 time etter at varmen var skrudd av.
  Hvis ikke hadde den nok bare rennt utover.
  Og neste gang må jeg prøve den med kirsebær 🙂

 5. Jeg har lenge hatt lyst til å lage stekt ostekake, men aldri fått gjort det. Etter å ha sett denne oppskriften klarer jeg ikke lengre å dy meg, kaken skal bakes i kveld. Takk for oppskrift, gleder meg til å smake! 🙂

 6. Hei!Kom over denne ostekaka med blåbær og den såg så god ut!Men det jeg lurer på er om det går an å lage den dagen før den skal serveres, og bare oppbevare den i kjøleskapet f.eks?

  • Philadelphia passer fint. Enten det eller en annen tilsvarende kremost uten smak. Jeg bruker bestandig fullfet versjon.

 7. Prøvde denne kaka i går, men noe må ha gått litt feil. Brukte philadelphia (original) vanlig helfet creme fraiche og tre (hele) egg. Kjørte i food prosessor med kniver, men massen ble helt rennende allerede her. Det nyttet derfor ikke å legge blåbær lagvis, og ostemassen randt ut av formen og inn i stekeovnen….
  La formen i en langpanne slik at det som lakk ut ikke kom utover alt og prøvde å steke videre som anvist. Etter anvist steketid (og rimelig stressa fordi jeg typsik skulle ha med meg kaka i selskap..aldri prøv noe nytt i denne situasjonen er min mentale notat til meg selv…) var kaka vel dissende og i selskapet rasten den utover som en tsunami bølge. Heldigvis var smaken veldig god, så jeg vil prøve igjen, men skjønner ikke helt hva som gikk galt. trodde det var philadelphia osten, men ser nå her at den skulle funke?? Alle tips taes imot med takk…

  • Ahhhh!!! Det er så utrolig kjedelig når det blir sånn, Ragnhild!
   Massen blir rennende, men ikke like tynn som vann, når du kjører den i food processoren, så det er helt riktig. Og du bare legger blåbærsyltetøyet som små «dotter» oppi formen etter at du har hatt i ostemassen og bruker håndtaket på en skje til å røre det litt utover.
   Neste gang må du kle formen din med aluiniumsfolie på utsiden, slik at det ikke renner ut 🙂
   Og stek den til du ser at den begynner å slippe langsmed kantene. Den kan fremdeles være litt dissete i konsistensen, men skal ha helt fast lokk.
   Masse lykke til! 🙂

 8. Hei! 🙂 Jeg lurer på om de 3 eggene og sukkeret skal piskes til eggedosis, eller om bare alle ingrediensene til ostemassen skal blandes sammen? Er redd kaken skal bli rennende, som enkelte her har opplevd… 🙂

 9. VERDENS beste ostekake!
  Men jeg må steke den lenger på svak varme.

  Og den er åndsvakt god dag to etter en natt i kjøleskapet! Den er storfavoritt hos meg! 😉

 10. Hei! 🙂
  Har du noe triks for å få kaken over på serveringsfat? Smører du kakeformen, eller bruker bakepapir?Ser ut som en tung og kompakt kake, så vet ikke om jeg får det til!

  • Hei Line!
   Jeg bruker å bakepapir i bunnen av kakeformen. Så drar jeg det av samtidig som jeg setter kaken på kakefatet. Jeg tenker at det går helt fint å la bunnen av kakefatet være med over til kakefatet også 🙂 Lykke til!

 11. Hei! Hvordan tror du det blir å lage denne i en 22 cm form? Syns den er litt vanskelig å få ut av formen,så tenkte å prøve den i «bake it easy» formen istede. Bør jeg da steke den litt lenger? Har laget denne kaka to ganger før,og har blitt superfornøyd?

  • Du må nok steke den litt lenger når formen er såpass mye mindre. Jeg har ikke erfaring med «bake it easy»-form, så det kan jeg ikke svare deg på 🙂

  • Kan man bruke ferdig syltetøy i stedet for å lage saus? Har fått litt dilla på solbær, men finner bare syltetøy, ikke hele bær.

  • Hei Ingunn. Det vet jeg ikke, for jeg har ikke prøvd det. Det er ganske mye mindre fett i kesam enn creme fraiche. Finnes det laktosefrieprodukter som er mer tilnærmet creme fraiche? Du kan jo prøve en gang og se hvordan det går. Rapporter gjerne tilbake dersom du prøver 🙂

 12. Synes den var veldig mektig, og har smakt friskere og bedre ostekaker. Kunne også vært mer bær etter min smak. Mulig jeg gjorde noe feil. Konsistensen var bra.

  • Hei Heidi! Stekte ostekaker er veldig mektige, men akk så gode 😉 (etter min smak da) Kanskje du finner noen andre kaker som du heller vil prøve deg på 🙂

  • Hehe, ja en fruktsalat kanskje?😊 Eller en bringebæriskake…. Jeg må prøve noe lettere og uten for mye fløtelignende smak😉

 13. Jeg må si jeg var rimelig skeptisk når jeg tok kaka ut av ovnen og den ikke var fast i det hele tatt. Den virket nesten like flytende som da jeg satte den inn for steking… Men etter jeg hadde latt den hvile på benken noen timer, og satt den i kjøleskapet etterpå, kom den seg og hadde helt perfekt konsistens!

  Den er ganske mektig og søt, men fantstisk på smak 😊
  Samboeren min som ikke liker ostekake en gang syntes den var nydelig god til og med 🙂 tommel opp!

  • Så hyggelig å høre, Tina! Ja, det er litt nervepirrende å ta den ut og stole på at den faktisk setter seg når den har blitt avkølt.

 14. Og siden røra er så nøytral (om man ser bort fra blåbærene), så kan man jo eksperimentere med smaker her akkurat etter eget ønske, og det er jo supert:))
  Etter min smak kunne jeg gjerne hatt i litt mer syre/sitron, men det får bli neste gang 🙂

 15. Hei! Bare har et spørsmål ang formen. 26 cm er det innermål eller yttermål. De formene som «heter» 26 cm nå har jo et innermål på 24 cm. Er det den eller den som «heter» 28 cm og har et innermål på 26 cm?

  Må bare ha riktig form så steketiden blir riktig 😅

 16. Kan denne lages kvelden før den serveres? Og jeg har ikke miksmaster, vil en Kenwood med visp eller lign gjøre susen?

  • Hei Maria! Ja, den kan gjerne lages kvelden i forveien. Det går veldig fint å lage fylled med en Kenwood – og kjeksene til bunnen kan du bare knuse i en pose. God bakst!

 17. Har laget denne 3 ganger nå, helt fantastisk god kake 🙂 har byttet ut den ene osten av naturell med smak av ananas, blir en forsiktig friskhet!

 18. Dette er og blir tidenes beste ostekake. Den er om mulig enda bedre etter en dag i kjøleskapet! 😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *