Stekt ostekake med blåbær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ostekake med blåbær

Stekt ostekake er en av mine definitive kakefavoritter! Jeg lurer egentlig på hvor mange kaker som egentlig kan få plass på favorittlista. Det er iallfall riktig så mange på min. Hvordan ser din kakefavorittliste ut? Skriv den gjerne ned på kommentarfeltet under.

Det er noe med den stekte ostemassen som får en helt silkemyk konsistens når den blir stekt. Oppskriften på denne kaken fant jeg i et britiske matmagasinet BBC Goodfood. Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften. Det som var nytt for meg, var stekemåten. vanligvis steker jeg en ostekake i litt over en time før jeg tar den ut av stekeovnen og lar den avkjøles. Denne steker jeg først på sterk varme i 10 minutter, skrir ned varmen og steker videre i 30 for så å avslutte det hele med å slå av varmen og la kaka stå i stekeovnen i 1 time. Du får full forklaring lenger ned i oppskriften. Jeg synes fremgangsmåten fungerte aldeles utmerket.

Stekt ostekake med blåbær

Dette trenger du for å lage stekt ostekake med  blåbær

Kakebunn
100 g smør
300 g Digestivekjeks

Blåbærsaus
100 g blåbær, helst norske skogsbær, kan være frosne
25 g sukker
1 ss maisenna
2–3 ss kald vann

Ostefyll
900 g kremost, helfet
3 dl creme fraiche, helfet
3 egg
250 g sukker
saft av ca. ¼ sitron

Stekt ostekake med blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en rundform på 26 cm i diameter.

Smelt smøret. Ha kjeksen i en food processor og kjør til det har blitt helt smulete. Ha i det smeltede smøret og bland det sammen. Fordel massen i bunnen av kakeformen og press det jevnt sammen.

Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ha blåbær og sukker i en kasserolle og kok opp. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Rør sammen maisenna og vannet før du heller det i blåbærsausen. La det kokes opp igjen før du setter det til side.

Vask ut av food processoren før du har i alle ingrediensene til ostefyllet. Ikke ta all sitronsaften på én gang, men smak deg fram med den. Kjør knivene rundt til du har fått en jevn blandet masse. Du kan også bruke en vanlig miksmaster til dette.

Hell halvparten av ostefyllet over den forstekte bunnen. Så fordeler du halvparten av blåbærsausen, som nå egentlig ikke er en saus, men et ganske tykt syltetøy, i små ”dotter” utover ostekfyllet. Hell over resten av fyllet før du avslutter med nye blåbærdotter. Bruk skaftet på en skje til å dra blåbæreme litt utover.

Sett kaken på nest nederste rille i stekeovnen. Stek på 200 grader i 10 minutter. Senk varmen til 110 grader og stek videre i 30 minutter. Slå av stekeovnen, men la døren fremdeles være lukket, og la kaken stå i 1 time før du tar den ut. Resultatet av denne måten å steke på, blir en helt silkemyk ostekake.

Stekt ostekake med blåbær

Nyt ostekaken!

85 kommentarer til “Stekt ostekake med blåbær”

 1. Hei! Bare har et spørsmål ang formen. 26 cm er det innermål eller yttermål. De formene som «heter» 26 cm nå har jo et innermål på 24 cm. Er det den eller den som «heter» 28 cm og har et innermål på 26 cm?

  Må bare ha riktig form så steketiden blir riktig 😅

 2. Kan denne lages kvelden før den serveres? Og jeg har ikke miksmaster, vil en Kenwood med visp eller lign gjøre susen?

  • Hei Maria! Ja, den kan gjerne lages kvelden i forveien. Det går veldig fint å lage fylled med en Kenwood – og kjeksene til bunnen kan du bare knuse i en pose. God bakst!

 3. Har laget denne 3 ganger nå, helt fantastisk god kake 🙂 har byttet ut den ene osten av naturell med smak av ananas, blir en forsiktig friskhet!

 4. Dette er og blir tidenes beste ostekake. Den er om mulig enda bedre etter en dag i kjøleskapet! 😋

  • Kan det være at osten fremdeles var veldig kald da du rørte den sammen med resten av ingrediensene før du helte deg over i formen? Eller at den ble litt for hardt stekt.

 5. Hei Fru Timian
  Jeg har nå bakt denne fantastisk kake i flere anledninger.
  Kan jeg spørre om det går an å bruke laktosefri kremost istedet for vanlig kremost?
  Også bringebær for blåbær?
  Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon